PALESTINA. Ett tiotal barn dödades under måndagen i Gaza, i två separata attacker.

En pojke står i efterspelet.

En pojke står i efterspelet. Fler bilder finns på här. Varning mycket otäcka.

Under gårdagen träffade en israelisk flygattack en park i Beach flyktingläger i norra Gaza, vilket dödade minst 10 människor, varav 8 barn. Attacken skedde medan barnen lekte i ett flyktingläget. En missil slog även ner förläggningen där Shifasjukhuset, det största sjukhuset i Gaza, ligger.

Efteråt blev utsända från tidningen Telegraph vittnen till efterspelet av missilen, där blod och mänskliga kroppsdelar låg kvar samtidigt som kroppar rusades till sjukhus. Det har även börjat cirkulera en film som visar extremt otäcka bilder på söndersprängda barn.

Ayman Sahabani, chefen för akutmottagningen på Shifasjukhuset, sa att barnen höll på att gunga då de blev träffade, och tillade att ytterligare 46 personer skadades.

Nahid Elian, fadern till tioåriga Jamal Elian, ett av de dödade barnen.

Fadern till tioåriga Jamal Elian, ett av barnen som dödades i missilattacken.

Palestinska myndigheter sa även att attacken på Shifasjukhuset hade orsakat dödsoffer, men visste inte exakt antal. Missilen mot sjukhusområdet ska inte ha träffat huvudbyggnaden utan en byggnad innanför grindarna.

En korrespondent för AFP var på plats och sa att byggnaden tycktes ha blivit skadad av en missil avfyrad av en drönare. Den israeliska armén har dock förnekat ansvar och påstår istället att det var palestinierna som sprängde sina egna barn, beviset är en illustration som israeliska armén publicerat på Twitter. Samtidigt passade israelerna på att uppmana palestinierna till att fly från Gaza City.

En talesman för de palestinska myndigheterna sa att sprängämnesexperter från polisen i Gaza hade undersökt nedslagsplatserna, kvarlämningar av missilerna, skador på kropparna, och kommit fram till att de måste ha tillfogats av en israelisk attack. Ytterligare två palestiner dödades under måndagen, varav en 4-åring, då en israelisk stridsvagn besköt familjens hus i Jabaliya, i norra Gaza.

I förrgår kunde Nordfront rapportera hur israeliska soldater och civila sprang omkring överlyckliga och välsignade artilleripjäser.

Källor:
Ten people, mainly children, killed in attack on Gaza park
10 Palestinians killed as Israel bombs Gaza playground
Attack on park in Gaza kills 10, mostly children


  • Publicerad:
    2014-07-29 10:00