Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Israellobbyns krav på nya regeringen: “Sluta svartmåla Israel”

Av Simon Holmqvist, 2019-01-23
simon.holmqvist@nordfront.se

SIONISM. Trots Löfven-regeringens uttalade intolerans mot antisemitism är den återinsatte utrikesministern Margot Wallström ökänd som antisemit bland judiska lobbygrupper världen över. Nu vädjar Lars Adaktusson från Vänskapsförbundet Sverige-Israel att Wallström och regeringen tar en ny och odelat positiv ställning för Israel.

Israellobbygruppen Vänskapsförbundet Sverige-Israel har länge kritiserat Sverige för att inte nog konsekvent ta ställning för skurkstaten Israel, och man har framförallt vänt sig mot den återinsatta utrikesministern Margot Wallström (S) som av judisk maktrörelser såsom Simon Wiesenthal Center (SWC) utmålats som en av världens främsta antisemiter.

Att judisk maktrörelsen vänt sig emot Wallström beror bland annat på att hon 2016 efterlyste en grundlig och trovärdig undersökning av Israels utomrättsliga dödande av palestinska frihetskämpar, som i brist på högteknologiska vapen på amerikanska skattebetalares nota gett sig på israelisk polis med knivar.

Att hon samtidigt gång på gång betonat ”Israels rätt att försvara sig” och i skarpa ordalag fördömt all kritik av judisk makt hindrade inte SWC från att 2016 placera Wallström på plats åtta i deras årliga lista över världens värsta antisemiter.

Utrikesminister Margot Wallström bör sluta ”svartmåla” Israel, menar Lars Adaktusson (KD) från Vänskapsförbundet Sverige-Israel.

Inte heller skurkstaten själv är nöjd med Wallström. Under förra mandatperioden reagerade juden Isaac Bachman, som är Israels ambassadör i Sverige, på utrikesministerns blygsamma förfrågan om en ”grundlig och trovärdig undersökning” av morden på de knivbeväpnade palestinierna med att hävda att Wallström ”med sina oansvariga uttalanden baserade på vanföreställningar ger […] stöd till terrorn och uppmuntrar våld”.

”Israels demokrati är imponerande”
Att Wallström i egenskap av utrikesminister inte ensidigt valt att försvara Israels alla brottsliga handlingar ledde till att Vänskapsförbundet Sverige-Israel – som sedan 2017 leds av kristdemokraten Lars Adaktusson – i början av året lät meddela att man tänkte arbeta hårt för en ”ny Israelvänlig regering” i Sverige,

Att det nu står klart att Wallström får förnyat förtroende som utrikesminister av Stefan Löfven är förstås något som retat upp Israellobbyn, speciellt med tanke på att regeringens stödpartier C och L – som är mer obrottsligt lojala mot staten Israel – inte har något inflytande över regeringens utrikespolitik.

Därför går nu Adaktusson – som Nordfront 2016 avslöjade som en av finansjuden George Soros betrodda agenter i EU-parlamentet – ut med krav på den nytillsatta regeringen.

Adaktusson menar att Israel är ”Mellanösterns enda stabila demokrati”, något som motiveras utifrån ett ”demokratiindex” som satts upp av den globalist-liberala tidningen The Economist – en tidning som bland annat ägs av den judiska bankirfamiljen Rotschild (26%) och den via ingifte numera judiska finansfamiljen Agnelli (43,4%).

Föga förvånande blir i stort sett alla så kallade liberala demokratier som är pro-massinvandring, kapitalism och globalisering kategoriserade som ”Full Democracy” av The Economist. Här hittar man i år Norge på första plats, tätt följt av länder som Tyskland, Sverige, Storbritannien och Kanada.

Eftersom den judiska storfinansen via ett av sitt främsta propagandaorgan har placerat den judiska skurkstaten högt på sitt ”demokratiindex” och antisionistiska grannar såsom Syrien och Iran lågt, drar Adaktusson till och med slutsatsen att Israels så kallade demokrati blir ”[ä]n mer imponerande” med tanke på ”en exceptionell säkerhetspolitisk utsatthet som landet upplevt ända sedan grundandet 1948”.

Som om den judiska storfinanstidningen The Economist ”demokratiindex” inte vore trovärdigt nog för att bevisa hur ”demokratiskt” Israel är kompletterar Adaktusson med ”det politiskt oberoende forskningsinstitutet” Freedom Houses rapporter om hur ”fria” olika länder är. Enligt Adaktusson har det amerikanska institutet gett Israel 79 poäng av 100 möjliga, vilket gör att landet når upp till den högsta nivån och därmed kan definieras som ”fritt”.

Adaktusson menar att institutets ”frihetsrapporter” har fått ”stor spridning, inte minst i forskarvärlden”. Men det han inte nämner är att rapporterna i princip uteslutande används av amerikanska forskare och att Freedom House fått kritik från forskare som bland annat påpekat att ”frihetskriterierna” är starkt kopplade till amerikansk utrikespolitik – där USA:s allierade tenderar att få högt betyg medan landets fiender på motsvarande sätt får lågt.

Senast 2017 konstaterade professorn i statsvetenskap Sarah Sunn Bush att Freedom House aldrig överhuvudtaget ens har diskuterat att definiera Israel som något annat än ”fritt”, trots att man fått flera indikationer på motsatsen.

”Detta är ett faktum” – alltså att den judiska storfinansen och amerikanska propagandainstitut påstår att Israel är ”fritt” och att Israels fiender i regionen är ”ofria” – menar Adaktusson är ”väl värt att ta till sig och reflektera över”. Speciellt i den svenska debatten som han menar har präglats av ”vänsterföreträdare” som ”förmedlat en bild av Israel som inte bara är obalanserad, utan också osann”.

Kritik blir ”svartmålning”
I egenskap av riksdagsledamot för KD och ledare för Vänskapsförbundet Sverige-Israel är Adaktusson därmed starkt kritisk till det han anser är en ”svartmålning” av Israel i Sverige. Framförallt är det kritik mot hur landet behandlar sin palestinska befolkning, likväl palestinier boendes i Palestina, som han vänder sig emot:

När Israel framställs som en apartheidstat, när landets arabiska minoritet beskrivs som andra klassens medborgare, när tillvitelser om utomrättsliga avrättningar slungas runt i debatten handlar detta inte sällan om medveten svartmålning.

Denna svartmålning och de skeva föreställningar som följer i dess spår har i förlängningen lett till att Sverige i dag är ett av Europas mest Israelfientliga länder. Ingenstans noteras detta med sådan tillfredsställelse som hos de diktaturregimer och terrororganisationer som länge förenats i en övergripande målsättning; att utplåna staten Israel.

Då ”antisemiten” Wallström utsågs mot Vänskapsförbundet Sverige-Israels vilja hoppas man nu istället att regeringen ska anpassa sig efter den israeliska lobbyns agenda genom att fortsättningsvis inte kritisera den sionistiska skurkstaten:

I kampen mellan demokrati och diktatur duger det inte att tveka. Därför är det nu upp till bevis för den nytillträdda regeringen och Margot Wallström. När får vi se en ny och balanserad svensk Mellanösternpolitik? Kommer regeringen att stå upp för demokratin – och Israel?

Då den svenska socialdemokratin länge haft en ambivalent hållning till Israel, kanske framförallt av historiska skäl, återstår det att se ifall Wallström lyckas blidka Israellobbyismen och samtidigt hålla de Israelkritiska gräsrötterna i schack.

Regeringen kommer dock att kunna behaga judisk maktrörelsen på andra sätt, bland annat genom att bygga ett nytt så kallat förintelsemuseum och nästa år vara värd för en ”konferens” om förintelsemytologin av samma sekteristiska karaktär som Göran Persson höll för snart 20 år sedan.

Dessutom har Socialdemokraterna sedan tidigare uttryckt en vilja att förbjuda Nordiska motståndsrörelsen, vilket är den enda organisationen i landet som helt öppet talar om och kritiserar den judiska makten.

Källor:
Wallström – dags att sluta svartmåla Israel
Wallström vill utreda ”utomrättsligt dödande”
The Economist becomes a family affair
Bush, S. (2017). The Politics of Rating Freedom: Ideological Affinity, Private Authority, and the Freedom in the World Ratings. Perspectives on Politics,


  • Publicerad:
    2019-01-23 08:31