MASSINVANDRING. Laglösheten sprider sig i Europa i kölvattnet av massinvandringen. Här följer en nyhetsuppdatering från flera länder.

kriminalitet-innvandring

I flera europeiska länder håller polisen på att tappa kontrollen på gatorna till följd av massinvandringen. Här följer flera nyhetshändelser från några europeiska länder som tagit emot tiotusentals så kallade flyktingar under de senaste åren.

Sverige

I Sveriges mest invandrartäta stad Malmö har laglösheten gått så långt att det numera drivs öppen narkotikaförsäljning mitt på dagen, bland annat i närheten av förskolor. Detta har resulterat i att förskolan Källan i Malmö nu måste flytta ut ur sina lokaler vid rondellen mellan södra Parkgatan och Kristianstadsgatan.

Rondellen i korsningen går under namnet ”Knarkrondellen”. Förskolechefen Ulla Sundin säger till tidningen Sydsvenskan att narkotikaförsäljningen vid rondellen har ökat kraftigt under 2016 och att narkotikaförsäljare står vid dörren till förskolan där föräldrarna upplever sig bli hotade när de kommer för att hämta sina barn på eftermiddagen.

— Det var två personer som inte ville släppa in en pappa. De hotade honom verbalt med fysiskt våld. Det hände inte något men det kändes inte bra, säger en förälder som bevittnat en av händelserna.

sverige-e1478295175307

I fredags fattades därför beslut om att förskolan ska flyttas ut till parken så att föräldrarna ska kunna hämta sin barn där.

— Detta är helt absurt! Att förskoleförvaltningen inte kan garantera föräldrarnas säkerhet utan istället väljer att lämna förskolan är så totalt ansvarslöst. Vi är så stolta över vårt bostadsområde och över vår fina förskolepersonal som kämpar på utan minsta stöd från vare sig ansvariga chefer, polis eller fastighetsbolag. Detta måste kunna lösas på ett bättre sätt, säger en av föräldrarna.

Tyskland

Polisen i Tyskland är på väg att tappa kontrollen på gatorna. Det framkommer i en ny rapport från landets federala kriminalpolis och situationen diskuteras även i en ny bok av poliskvinnan Tania Kambouri.

Under loppet av det första halvåret av 2016 har utlänningar begått 142 500 brott enligt en rapport från Tysklands federala kriminalpolis som blivit läckt till tidningen Bild. Det är 780 brott per dygn. Även en rapport från den New York-baserade tankesmedjan Gatestone Institute säger att den lokala polisen i många delar av Tyskland medgett att de har nått bristningspunkten.

”Våldtäkten av en tio år gammal flicka i Leipzig, den största staden i Sachsen, har återigen riktat uppmärksamheten mot den ökade mängden av brott som begått av invandrare i städer och tätorter i hela Tyskland”, kan man bland annat läsa i tankesmedjans rapport.

tyskland-e1478298360865

Tusentals av utlänningar som kom in i landet som ”asylsökare” eller ”flyktingar” uppges ska ha gått under jorden. Polisen misstänker att de är engagerade i rån och andra brott. Enligt Freddi Lohse från polisen i Hamburg ser många utlänningar det tyska rättsväsendets svaga handlingskraft som en fullmakt till att fortsätta med kriminalitet.

Poliskvinnan Tania Kambouri som har skrivit en ny bok som handlar om situationen med kriminella invandrare säger att ”de inte har någon respekt för oss”. Hon berättar om hur patrullerande poliser verbalt blir angripna av unga muslimer och att det syns på kroppsspråket vad de anser om polisen. Vidare säger hon att det inte kan forsätta på det här sättet och att det som sker i domstolarna ”är ett skämt”.

I en undersökning från analysbyrån YouGov menar 68 procent av tyskarna att säkerheten i landet förvärrats under de senaste åren.

Frankrike

I över en vecka har polisen i Frankrike tagit till gatorna för att protestera mot de sämre arbetsvillkoren som tycks öka, speciellt i samband med polisarbete i så kallade no go-zoner. Redan den 17 oktober demonstrerade hundratals poliser i Paris mot det som de menar är en försämring av deras arbetsmiljö. Det är framförallt i de många invandrartäta områdena som polisen i Paris upplever starka barriärer som hindrar dem från att kunna utföra sitt arbete.

Vändpunkten för många inom polisen sägs ha varit då fyra polismän angreps med brandbomber i en förort till Paris tidigare under månaden. Polisen ska då ha använt sina polisbilar under demonstrationen, något som fick inrikesminister Bernard Cazeneuve att kalla demonstrationen för olaglig. Efter detta har protesterna spridit sig till bland annat Marseille, Nice och Toulouse.

lovlos

Efter en hel vecka av protester ska inrikesminister Cazeneuve ha tagit initiativ till ett möte med president Francois Hollande och polisens fackföreningschef där de enades om att polisen skulle få 250 miljoner euro extra som bland annat ska gå till bättre utrustning. Detta ser dock inte ut att ha blivit en lugnande effekt och protesterna ska ha fortsatt, något som blivit väl illustrerat från ett Twitter-konto med namnet Sébastien Jallamion som för ett par dagar sedan skrev: ”Medborgare: Den nationella polisen har sedan igår gått in i #resistance (motstånd). Lyssna inte på kontrollerade media. #AngeredPolice”.

Under fredagen meddelades det att fem polismän blivit utsatta för ”disciplinära åtgärder” på grund av olydnad. Hela två hundra polismän dök upp för att visa sitt stöd för de fem poliserna. En undersökning som genomfördes av franska Le Figaro under onsdagen visar att 90 procent av fransmännen står bakom polisernas protester.

Norge

Även i Norge märker vi en markant ökning av kriminalitet och våld mot polisen till följd av massinvandringen. I samband med en konsert under lördagen och söndagen på Rockefeller ska grupper av 40-50 personer med utländsk bakgrund ha angripit polisen för att ”en av deras egna” ska ha gripits.

Polisen säger att det hade verkligen kunnat gå illa och att de blev tvungna att använda antiuppror-taktiker för att kunna få kontroll över människomassan. Under natten till lördagen ska det ha varit 12-15 patruller på plats vid Rockefeller och aggressiviteten ska ha varit så pass hög att polisen var tvungna att använda batonger och polishundar för att kunna skydda sig. En av poliserna skallades ner.

Under natten till söndagen inträffade en liknande händelse på Rockefeller. Även denna gång var polis tvungna att sätta in hundar för att få kontroll. Händelserna ska inte ha nämnts i andra medier än i alternativa.

En annan sak som fått begränsad uppmärksamhet i fiendemedia är att det under Halloween i måndags uppstod en rad olika händelser i Drammen där så kallade grabbgäng inte bara kastade ägg men även rökbomber, fyrverkerier och brandbomber i form av molotov cocktails.

När polispatruller kom till platsen blev de bara ett nytt mål för angriparna. Brotten utfördes av det som kallas för ”grabbgäng” i bland annat området Fjell i Drammen. Området är känt för vara invandrartätt.

Molotov cocktails kastades bland annat på avfallsdunkar som fattade eld. En kioskägare har även för femte året i rad upplevt vandalism mot butiken. Senast utsattes ägaren för ett fyrverkeri-angrepp.

— Någon av dessa ungdomar började att kasta ägg och stenar mot polisen. Ungdomarna sprang i olika riktingar men polisen lyckades få tag i någon av dem, säger utredningsledaren Marianne Mørch.

Vad som kommer att hända med dessa ungdomar är ännu oklart men enligt polisen har föräldrarna till ungdomarna blivit underättade.

En fotograf ska ha blivit vittne till ett ungdomsgäng på runt 20 unga män som kastade en molotov cocktail utanför en förskola. Samtidigt ska stora mängder av fyrverkerier ha avtänts i området. Vid denna tidpunkt ska polisen ha varit upptagen med liknande händelser på annat håll.

Trenden med koordinerade angrepp mot polisen i Sverige tycks ha spridit sig till Norge.

Källor:
Lovløsheten sprer seg i Europa
Förskola töms av säkerhetsskäl
Angela Merkel – Migrant crisis worsens as Germany descends into lawlessness
At boiling point
Rockefellerkonsert endte i MIK
Molotov-coctails i Drammen


  • Publicerad:
    2016-11-07 08:57