AKTIVISM 97 butiker i 32 kommuner i Sverige har fått israeliska varor uppmärkta med en QR-kod som informerar om Israels förbrytelser. Detta skriver Nordiska motståndsrörelsen på sin hemsida.

Nordfront rapporterade under förra veckan om en Icabutik i Habo som polisanmält att någon satt klistermärken på israeliskt kaffe med en QR-kod som ledde till Nordiska motståndsrörelsens hemsida. Nu skriver Motståndsrörelsen på sin hemsida att samma sak skett i totalt 97 butiker över hela landet.

I sammanlagt 32 kommuner – från Luleå i norr till Ystad i söder – har Motståndsrörelsens aktivister och medlemmar satt upp tusentals klistermärken med de antisionistiska QR-koderna på produkter, hyllkanter och skyltar. I vissa fall har de även satts upp utanför butikerna.

Aktivismen har bland annat bedrivits på Willys, Coop, Ica, Hemköp, Lidl, Stadium, Jula, Citygross, Clas Ohlson, ÖoB, Dollarstore, Intersport, X-tra, Sportshopen, Pekås och Den svenska matrebellen – samtliga butiker som säljer israeliska och sionistiska varor. Dessutom har en Burger King och en McDonalds märkts upp, skriver organisationen som antyder att QR-koderna även fortsättningsvis kan komma att dyka upp i svenska butiker.