BANKVÄLDET. Samtidigt som Nordea förvägrar ett registrerat parti som ställer upp i riksdagsvalet att ha konton på deras bank så tillåter man islamistkopplade grupper att samla in pengar via plusgiro-konton. Dessutom samlar våldsbejakande antifascister in pengar till ”fängslade kamrater” via både JAK-banken och Nordea.

Det är Twitteranvändaren Granskning Sverige – Praktikanten som har avslöjat att skurkbanken Nordea upplåter sina tjänster åt grupper som kan kopplas till både islamism och kriminell vänsterextremism.

Samtidigt som man alltså stänger ned konton tillhörande det registrerade riksdagspartiet Nordiska motståndsrörelsen så håller man inte mindre än 8 plusgirokonton kopplade till Islamska förbundet – en organisation med tydliga kopplingar till islamistiska Muslimska brödraskapet.

— Ja, det är ingen hemlighet att vi har kopplingar till Brödraskapet, vi väljer det som riktning. Men det är inte så att vi får direktiv från Marocko eller Egypten vad vi ska göra, vi är en självständig organisation i Sverige, ska imamen Mahmoud Khalfi ha sagt i en intervju med ETC, vilket Nyheter Idag nyligen rapporterade om.

Plusgirokonton till Islamska förbundet. Skärmbild: nordea.se. Klicka för större.

Dessutom har det avslöjats att en grupp som kallar sig ”NYC Antifa” samlar in pengar via ett plusgirokonto på Nordea, likväl som den vänsterextrema fängelseorganisationen ”Black Cross”, som gör det med hjälp av JAK-bankens plusgirokonto hos Nordea – en så kallad alternativ bank som under uppseendeväckande former nekade Nordiska motståndsrörelsen att öppna konto tidigare i år.

Motangrepp mot bankerna
Nordiska motståndsrörelsen planerar ett motangrepp mot bankernas censurkampanj mot politiskt oliktänkande. En insamling för ändamålet har på bara några få dagar lyckats komma upp i över 400 000 kronor. I första hand kommer organisationen att be en jurist att se över vilka alternativ som finns att driva en rättsprocess mot Nordea.

Att Nordea inte har några som helst problem att samarbeta med grupper kopplade till både islamism och militant vänsterextremism stärker bilden av att det är ett riktat angrepp mot politisk opposition i Sverige. Tidigare har även grupper som Nordisk ungdom och Motpol drabbats av Nordeas politiska nedstängningskampanj.


  • Publicerad:
    2018-05-15 21:01