Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Polsk politiker om hjälpen till Sverige: ”Våra hjärtan är med det svenska folket, inte med den svenska eliten”

Av Redaktionen, 2018-07-22
redaktionen@nordfront.se

POLEN. I en intervju med Nyheter Idag säger Dominik Tarczyński från det polska regeringspartiet Lag och rättvisa att de inte skickat hjälp till brandbekämpningen i Sverige på grund av någon lojalitet till Sveriges regering, som han kritiserar med starka ordalag. Istället menar att att det är av medmänsklighet och kärlek till det svenska folket.

Som Nordfront tidigare idag rapporterade via Fjällsjö Nyheter har Polen skickat förstärkning till Sverige i form av brandmän och brandbilar. Detta för att hjälpa stävja de många skogsbränder som härjar i landet, då MSB och propagandaminister Dan Eliasson meddelat att man inte har resurser att släcka dem alla.

Dominik Tarczyński från det polska regeringspartiet Lag och rättvisa har inte mycket till övers för svenska politiker. Men han hjälper mer än gärna det svenska folket. Foto: Adrian Grycuk (CC BY-SA 3.0).

Många debattörer med globalistiska lojaliteter har nu passat på att hylla superstaten EU för den hjälp som Sverige har erhållit av bland annat Polen. Men i en intervju med Nyheter Idag slår den polske politikern Dominik Tarczyński ifrån sig det resonemanget.

— Det är ett skämt. Det har ingenting att göra med Europeiska Unionen. Det är våra polska hjärtan, vi vill hjälpa. Alla vet det, säger han till Nyheter Idag och fortsätter:

— Det handlar inte om Europeiska Unionen, det handlar inte om strukturer, olika avtal eller olika dokument. Det handlar om mänsklighet, om någon behöver hjälp är vi beredda att hjälpa.

Tarczyński tillhör det nationalkonservativa regeringspartiet Lag och rättvisa, som har blivit hårt ansatta av globalistiska krafter för sin konservativa politik och framförallt sin hårda linje gentemot EU-krav om massinvandring till landet. Detta har bland annat resulterat i att landet fick byta ut sin populäre premiärminister Beata Szydlo mot den judiske bankiren Mateusz Morawiecki.

Sveriges maktelit har också framträtt som Polens kanske skarpaste kritiker. När landet firade sin nationaldag förra året kallade exempelvis Sveriges justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) firandet för en demonstration […] med starka nazistiska och antijudiska inslag” som ”måste slås tillbaka”.

På samma sätt är Tarczyński kritisk till Sveriges regering och menar att den politik som förs kommer att leda till landets undergång.

— Sverige håller på att förstöra sig självt, jag kan inte hjälpa det, det är ert beslut. Svenska regeringen är i färd att förstöra er identitet, er historia. Och visst, det är ert demokratiska beslut. Men Polen kommer aldrig gå med på att ge upp sin identitet. Vi kommer aldrig säga att vi inte är kristna i kulturen, i lagen eller i våra rötter, säger han.

Han menar också att hjälpen sker utifrån en känsla av lojalitet till svenskarna, inte landets maktelit:

— Våra hjärtan är med det svenska folket, inte med den svenska eliten. Vi vet att nuvarande elit kommer att försvinna. Vi hjälper det svenska folket, inte er regering. Det har inget att göra med politik, säger Tarczyński och fortsätter:

— Vi kallar inte oss bättre än andra, vi försöker säga att vi är logiska. Vi vill ha ett enat Europa baserat på kristna värderingar. Och vilka är de europeiska värderingarna? Det är romerskt rättssystem och grekisk filosofi. Det är vår identitet. Det är en del av vilka vi är.

Källa:
”Våra hjärtan är med det svenska folket, inte med den svenska eliten”
Fyra skogsbränder så stora att de inte går att släcka


  • Publicerad:
    2018-07-22 11:45