MEDIA. Sveriges Radio har återigen publicerat en politiskt vinklad propagandaartikel som tar ställning mot ett demokratiskt val. Denna gång är det folkomröstningen i Katalonien som kritiseras, eftersom folket där röstat emot globalism och överstatlighet, rapporterar Fjällsjö Nyheter.

Liksom i fallet med folkomröstningen Brexit, och presidentvalet i USA, har lokalmedia med vänsterextrema Sveriges Radio (SR) i spetsen hetsat mot valresultatet av folkomröstningen i den spanska provinsen Katalonien.

Liksom tidigare är taktiken från medias sida att bara intervjua den ena parten, den som fått minst antal röster i valet, och framställa dennes åsikt som den rätta.

I sin senaste artikel om folkomröstningen om nationell självständighet har SR endast intervjuat en person, en motståndare mot valresultatet, som dessutom inte ens är katalan själv. Den som intervjuas är istället en politiskt korrekt svensk kvinna. Antagligen är kvinnan en personlig bekant till en av journalisterna:

— I dessa tider, när man borde enas och förbättra den politik som råder i Europa och världen så tycker jag att det är tråkigt att man vill vara själv, att man vill bryta från allt annat, påstår en helt okänd kvinna med de ”rätta” åsikterna.

Något argument från den sida som vann folkomröstningen om självständighet får inte föras fram. Alla sådana argument som kan förklara valresultatet för läsarna stoppas effektivt av SR.

Den framgångsrika folkomröstningen i Katalonien har mötts med ett massivt övervåld från den spanska regimens sida, ett våld som förfärat både SR och övriga agendamedier i Sverige. Ändå är medierna noggranna med att påpeka att väljarna i Katalonien röstat fel. Istället för självständighet och ökat lokalstyre, borde de ha röstat för mer globalism och överstatlighet, menar journalisterna.

Även MittMedia har stämt in i hetsen. Den konspiratoriskt lagde ”politiska redaktören” Patrik Oksanen har gått så långt som att koppla ihop den vänsterinriktade självständighetsrörelsen i Katalonien med ”the usual suspects” när något inte gått etablissemangets väg: Ryssland och ”Kremls trollnätverk”, som påstås innefatta bland annat Brexit, USA:s president Donald Trump och Nordiska motståndsrörelsen.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Källor:
Marja bor mitt i röstkaoset i Katalonien
Oksanen: Madrid gick rakt i fällan när katalanerna sparkade på Franco-reflexen


  • Publicerad:
    2017-10-05 09:00