ISHOCKEY Nu när bara de goda krafterna får spela VM i ishockey borde vi sluta gå som katten kring het gröt och utesluta ALLA som på något sätt inte förespråkar militant globalism. Tor Dahlgren sätter upp kriterier för vilka som borde få delta och sätter upp sin drömturnering (Nato Edition).

Ishockey-VM 2023 - sämst någonsin?

Jaha, ishockey-VM är över och Sverige lyckades inte tas sig vidare från kvaartsfinal den här gången heller. Detta års upplaga har annars beskrivits som det kanske sämsta någonsin. Minst antal NHL-spelare på 2000-talet och väldigt få profilerade sådana. Man vet att det varit en B-turnering (eller C-turnering om man vanligtvis ser VM som en B-turnering) när två lag Tyskland tar silver och Lettland brons.

Varför NHL-spelarna ratade VM är den stora debatten. En alternativ teori som du inte kommer få läsa i globalistiskt kontrollerade medier är att de allra bästa spelarna gillar att tävla på riktigt och att att det inte är så lockande att efter en lång säsong lägga ner ännu mer tid och resurser för att bli ”världsmästare” på låtsas. Det finns ju ingen ”ära” i det och spelarna får heller inga pengar.

Vad gör USA och Nato-landslagen i VM?

I föregående artikel kritiserade jag beslutet att utesluta guldkandidaten Ryssland (samt Vitryssland) från ishockey-VM samt de politiska beslut som gjorde att både Slovakien och Tjeckien fick stukade trupper genom att utesluta spelare som spelar i den ryska ligan. Det blir politiskt riggat och ointressant samt skadar sporten.

Det är dessutom väldigt inkonsekvent när länder som USA, som under snart ett århundrande invaderat oskyldiga länder, massmördat civila och skapat krig och lidande världen över – kort sagt varit minst lika jävliga som Ryssland är i Ukraina just nu – ändå får spela ishockey-VM. Detta gäller också en rad Nato-länder samt även Sverige, som understödde Natos operation i Libyen – ett oskyldigt land som bombades på falska premisser.

När ett västlands utrikesminister både kan bekräfta att man i ett krig dödat en halv miljon barn, och säga att det var värt det, och landet ändå får spela ishockey-VM, då vet vi att det råder dubbla måttstockar.

Den Slutgiltiga lösningen - Nato-VM

Det är således uppenbart att man måste vara ett Nato-land, eller i alla fall ett land som förespråkar militant globalism, för att få tävla i detta ”världsmästerskap”.

Men om det nu är det som gäller så anser i alla fall jag att det måste råda tydliga regler för vad länder får och inte får göra för att deras landslag, eller enskilda idrottsutövare från landet, ska få delta i världsmästerskap. Inga mer halvmesyrer, inget mer gå som katten på het gröt, utan alla som direkt eller indirekt stödjer Putins personliga krigsmaskin, eller på andra sätt misstänks vara illojala, måste uteslutas. Därför har jag tagit fram kritierier och riktlinjer så att vi kan garantera att det bara är de goda krafterna som får delta.

1. Marcus Leifbys kriterier. Sportbladets Marcus Leifby har skrivit en rad krönikor – som kan vara de mest patetiska och skitnödiga artiklar jag någonsin läst – där han hänger ut svenskar som spelar i den ryska ligan och hotar dem i förtäckta ordalag (”lägg dessa namn på minnet”), kallar dem ”motbjudande” och ”ynkliga”, hävdar att de finansierar och gör propaganda för kriget i Ukraina samt att de dessutom bär ett ansvar för ukrainare som dör. Således, alla som har med Ryssland att göra – och det gäller såklart även länder – är en del av ett massmord. Ungefär som kockarna i Auschwitz.

2. Västs linje är att kriget måste fortsätta till varje pris. De som verkar för fred mellan Ryssland och Ukraina går därför Putins ärenden och är att betrakta som fiender.

3. De som handlar med Ryssland finansierar Putins krigsmaskin.

Så här kan ishockey-VM se ut nästa år

Låt oss då börja med att titta på vilka lag som är tänkt att delta nästa år: Danmark, Finland, Frankrike, Kazakstan, Kanada, Lettland, Norge, Polen, Schweiz, Slovakien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, USA och Österrike.

Sex av dessa nationer måste bort.

Kommerskollegiet gick i dagarna ut med en lista över tolv EU-länder som sedan kriget ökat sin import från Ryssland. Där talar vi bland annat om länder som Frankrike, Österrike och Slovakien. När jag undersöker saken visar det sig också att Schweiz, som inte är ett EU-land och därför inte finns med på listan, ökat importen från Ryssland. Vidare har Kazakstan alldeles för goda förbindelser med Ryssland (Leifbys kriterier) för att kunna betraktas som fullt lojala. Detsamma gäller faktiskt även Tyskland. Förbundskanslern Scholz må ha framstått som en total ärkefjant inför Biden, men i praktiken var det ju bara USA:s och Norges sprängning av Nord Stream 2 som fick Tyskland att avsluta samarbeta med Ryssland.

Med dessa bortfall måste vi hämta nationer från B-VM. Ungern och Slovenien som åkte ur A-VM, samt Italien och Serbien, kan naturligtvis inte plockas upp (ökade sin import) och vad gäller Ungern är det smått förvånande att de ens fick vara med detta år då de både verkar för fred och blockerar EU:s paket till Ukrainas militär. Där hittar vi också Kina, som naturligtvis är otänkbar i ett Nato-VM. Istället måste vi plocka upp verkliga b-nationer som tyvärr kommer förlora matcher med tvåsiffrigt men kompensera detta genom att berika VM med sin godhet. Så här kommer VM i ishockey se ut 2023:

Estland, Danmark, Finland, Japan, Kanada, Lettland, Litauen, Norge, Polen, Rumänien, Storbritannien, Sverige, Sydkorea, Tjeckien, Ukraina och USA.

Optimisten i mig säger: Helt jävla fantastisk! Det här blir ju verkligen att bredda sporten! Kul också med Ukraina, sätt Zelenskyj som center i en förstakedja och se till att motståndarlaget flyttar sig när han skjuter.

Kan bli ytterligare förändringar - bort med Österuropa

Men nu är det så att det kan bli ÄNNU fler uteslutningar och att dessa kan drabba länder som faktiskt är extremt anti-ryska. För Seymour Hersh har än en gång dykt upp som gubben i lådan och nu menar han att han har trovärdiga uppgifter på att östeuropeiska länder vill ha ett slut på kriget och att de redan nu utövar påverkansoperationer för att få fram en fredslösning. Om dessa uppgifter visar sig stämma och länderna under det kommande året blir allt för enträgna i att skapa fred så måste vi ta bort Estland, Lettland, Litauen, Polen samt Tjeckien.

Mellanöstern till ishockey-VM?

Så åter till ritbordet. Vi plockar in Nederländerna som sista lag från B-VM, och går sedan vidare till C-VM. Jisses vilka storlag! Men Spanien, Kroatien, Bulgarien och Belgien har ökat importen från Ryssland, och Georgien har likt Kazakstan får goda diplomatiska förbindelser med Ryssland. Australien och Israel (äntligen!) ska däremot in och därefter också Island och Nya Zeeland. Ja, de här länder har faktiskt landslag och Island kan t.o.m. stoltsera med en egen inhemsk liga med fyra lag i. Sedan är ju Israel egentligen given med tanke på hur mycket judarna lidit i årtusenden.

Så då kommer ishockey-VM se ut såhär: Australien, Danmark, Finland, Japan, Kanada, Norge, Nya Zeeland, Island, Israel, Rumänien, Storbritannien, Sverige, Sydkorea, Ukraina och USA.

Nu är det en gedigen samling av länder som är hardcore pro-Nato. Rumänien är väl en chanstagning i sammanhanget, men överlag är det nu en turnering som alla goda krafter kan ställa sig bakom.

Men det allra mest spännande är ändå hur det kommer se ut nästkommande år. Om vi fortsätter med nuvarande format där de två första i varje division går upp (utan att behöva kvala) så är det tre kvarvarande lag i nuvarande C-VM som kommer göra upp om två platser i kommande A-VM. Jag kan inte bärga mig att få se vilka två lag av Förenade Arabemiraten, Turkiet eller Mexiko som Sverige kommer att få möta i VM 2025.

Jag menar, vad vet vi egentligen om alla dessa spännande nytillskott? Island var ju extremt bra i någon Mighty Ducks-film, men frågan är vad man kan hämta här? Förenade Arabemiraten har tydligen en kroat sitt lag som spelade för Sörhaga/Alingsås HK i Division 2 för några år sedan, så där finns ju en spännande Sverigekoppling att spinna vidare på. Bästa poänggörare i Förenade Arabemiraten är dock en tvättäkta, inhemsk arab vid namn Juma Al Dhaheri. Han är 47 år gammal och är både spelare och tränare samt spelar till vardags i klubblaget Abu Dhabi Storms. Vad kan han åstadkomma i VM? Jag vet inte vad ni tycker, men jag är i alla fall sjukt taggad på ishockey-VM i framtiden.

Abu Dhabi Storms efter att ha vunnit finalen mot Kuwait Stars