Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Många lagändringar från 1 juli – här är tio

”Deltagande” i ”terrororganisation” kriminaliseras Straffskärpning för bl***ebrott.

Sverige dränks av narkotika

Följden av vidöppna gränser och massimport av rasfrämlingar Verkan av beslag och domar: Mer våld.

Recension av det ryska historiska dramat Trouble in Store

Historiskt drama som visar hur det var att leva i Sovjet på 1980-talet Det finns liknelser hur Sovjet behandlade sina dissidenter då med hur USA behandlar sina idag. 

Polisstaten visar musklerna – böter för att vänta på bussen

POLISSTATEN. Två personer i Danmark fick på måndagseftermiddagen böter medan de väntade på bussen vid Islandsbryggan i Köpenhamn.

Poliser misstänkte månghövdad sammankomst och forcerade dörr – får världens utskällning

1984. Poliser som bröt sig in hos en person som de trodde bröt mot coronakarantänen fick sig en rejäl utskällning.

Britter upprörda över framväxande polisstat i coronavirusets kölvatten

1984. Många britter reagerar mot polisens agerande i coronavirusets kölvatten.

Regeringen utreder ”husrannsakan i förebyggande syfte”

POLISSTATEN. Regeringen har tillsatt en utredning för att se hur polisen ska ges möjlighet att utföra husrannsakan i ”förebyggande syfte”.

Övervakningen skärps – drönare filmar Malmöborna dygnet runt

POLISSTATEN. Malmös befolkning får nu finna sig i att polisen kan filma dem under dygnets alla timmar när de befinner sig på allmän plats. Det är den ”särskilda händelsen Rimfrost” som polisen använder som alibi för att ytterligare utöka övervakningen av medborgarna.

Finsk polis vill stoppa frihetsmarsch på självständighetsdagen

FINLAND. Den nationalsocialistiska organisationen Kohti vapautta anordnar på den finska självständighetsdagen en traditionsenlig frihetsmarsch. Men nu vill den finska Centralkriminalpolisen stoppa marschen, eftersom man misstänker att det handlar om ”en fortsättning på den förbjudna Nordiska motståndsrörelsens verksamhet”.

Storebrors befallningar i högtalare på torg i Malmö

POLISSTATEN. Malmöpolisens satsning på att skicka ut befallningar till allmänheten via högtalare på offentlig plats har löpt väl ut och kommer att byggas ut över tid. Efter NOA:s utvärdering kan metoden komma att spridas till övriga landet.

FILM: Händelseförloppet innan gripandet av Nya Tiders journalist på Bokmässan

POLISSTAT. Socialdemokraten Pierre Schoris polisanmälan av en journalist på Bokmässan ledde till ett snabbt gripande av journalisten och hans fotograf. Tidningen Nya Tider har släppt en video som visar vad som föranledde bortförandet.

Nya Tiders journalist greps på bokmässan efter frågor till Pierre Schori

INRIKES. Nya Tiders reporter Jesper Johansson och hans fotograf greps under lördagen av polis och avhystes från bokmässan i Göteborg efter att ha ställt frågor till den socialdemokratiske politikern Pierre Schori.

Damberg vill avlyssna krypterade telefoner och förbjuda kontantkort

ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET. Nu vill regeringen genomföra ytterligare inskränkning av svenska folkets frihet. Man uppger att det är för att få bukt med den brutala kriminalitet som uppstått i spåren av den ohämmade massinvandringen, men lagarna kommer även att omfatta allmänheten.

SD föreslår en rad åtgärder som för Sverige närmare en polisstat

INRIKES. SD har föreslagit flera åtgärder som kommer att föra Sverige ännu närmare en polisstat.

Efter Brexit – EU ska skapa gemensam militär

EUROPA. Storbritannien var en bromskloss gällande ett gemensamt försvar inom den Europeiska unionen. Men efter att landet valt att lämna unionen trycker nu Tyskland och Frankrike på för en gemensam militär.

Snowden varnar för Putins nya antiterrorlag

RYSSLAND. Visselblåsaren Edward Snowden, som tidigare avslöjat USA:s massiva övervakning, varnar nu för en ny rysk lag som snart vinner laga kraft.

Polisen i Nederländerna slår till mot medborgare som uttryckt sig invandringskritiskt på nätet

FÖRTRYCK. Som ett svar på nederländares invandringsmotstånd ska polisen nu ha upprättat tio underrättelse-enheter som övervakar vad medborgare skriver på sociala medier. Övervakningen följs sedan upp med hembesök mot de invandringskritiker som anses ha gått för långt.