Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Salwan Momika backade från planerad aktion utanför Turkiets ambassad

Anklagar turkarna för Migrationsverkets utvisningsbeslut Ställer in aktionen på grund av ”vänsterpartister”.

Koranbrännaren Salwan Momika ska utvisas till Irak

Hävdar dock att han ”kommer att leva och dö i Sverige” Läs mer om den mystiske irakiern som öppet bekänner sin kärlek till ”det stora Israel”.

Pakistan utvisar 1,7 miljoner afghaner

Ska lämna landet senast i november Beslut efter ökat antal självmordsbombningar.

Dömd PKK-kurd får stanna i Sverige

Migrationsverket fruktar att Yahya Güngö kan torteras i Turkiet Hovrätten anser dock att PKK är en terrororganisation.

Kvinnomisshandlare får stanna i Sverige – ska bli pappa

Dömdes till fängelse och utvisning för grov kvinnofridskränkning Räddas av att han gjort sitt offer gravid.

Finlandsfödd somalier utvisas till Somalia

REPATRIERING. En somalisk man född i Finland utvisas till Somalia. Högsta förvaltningsdomstolen bedömer att mannens brottslighet övertrumfar ”hans familjeband till Finland”.

SR-reporter skriver partiskt om utvisningsdömd islamist – som är hennes sambo

FOLKFÖRRÄDERI. En reporter vid SR:s Ekot har avslöjats ha en hemlig sexuell relation med en irakier som hon tar ställning för i radio – och som säkerhetstjänster bedömer vara ett säkerhetshot.

Miljöpartiets gruppledare opartisk i afghanfrågan – bor med afghansk man

POLITIK. Miljöpartiet har länge propagerat för att alla afghanska invandrare ska få stanna i Sverige trots att de inte har skäl att stanna. För partiets gruppledare i riksdagen, Annika Hirvonen är det en rent personlig fråga. Hon bor med en utvisningsdömd afghansk man.

Ebba Busch: “Bygg fängelser utomlands och låt utländska medborgare avtjäna straffen i sina hemländer”

POLITIK. KD-ledaren Ebba Busch vill använda pengar ur biståndsbudgeten för att bygga fängelser i andra länder för att utländska medborgare som dömts för brott i Sverige ska kunna skickas hem för att avtjäna straffen.

Justitieministern vill synas verka för att grovt kriminella utvisas

INRIKES. De svenska domstolarnas tillämpning av lagarna hindrar att kriminella främlingar utvisas. Politiker, som utger sig för att vilja ändra på detta, nöjer sig med att ge vaga direktiv till utredningar.

Hällde bensin i affärslokal – slipper utvisning efter att ha lämnat in “klanintyg”

INRIKES. En irakisk medborgare som hällt bensin i en affärslokal i Ronneby slipper utvisning efter att ha lämnat in ett så kallat klanintyg till hovrätten.

Utvisningsdömda brottslingar släpps fria

KRIMINALPOLITIK. Varje år är det 20-30 främlingar som släpps fria trots att de blivit dömda till utvisning på grund av att de har begått brott.

Gävle-imamens advokat: “Min klient kan inte utvisas”

SVERIGE. Igår kom beskedet från Migrationsverket att två terrorkopplade imamer kommer att utvisas ur Sverige. Men enligt en av imamernas advokat går inte utvisningsbeslutet att verkställas.

Antalet illegala invandrare ökar — polisen har svårt verkställa utvisningsbeslut

MÅNGKULTUREN. I Södermanlands län har Polisen bara lyckats verkställa 1 422 beslutade utvisningar sedan den pågående invasionsvågen av rasfrämlingar tog fart 2015.

Två män rymde från Migrationsverkets förvar – en är misstänkt för mord i hemlandet

INRIKES. Två män rymde förra veckan från Migrationsverkets förvar. Den ena mannen hade sökt asyl i Sverige under falsk identitet och är dessutom mordmisstänkt i hemlandet, någonting som myndigheten visste om. Varför han istället inte satt häktad är oklart, detta samtidigt som myndigheten och gränspolisen skyller slarvet på varandra.  

Utvisad afrikan tilldelades 40 000 kronor

MÅNGKULTUR. Sexbrottslingen Kader Bencheref satt inlåst sedan han avtjänat sitt straff för fyra våldtäktsförsök, eftersom han ansågs för farlig att släppas ut i samhället. Efter åtta år i förvaring utvisades han till Algeriet men innan avresan fick han 40 000 kronor av Kriminalvården.

Asylsökande med utvisningsbeslut släpps – förvaringsplatser saknas

MASSINVANDRING. Det råder stor brist på förvarsplatser för folk som ska utvisas. Dessutom blir polisens inre utlänningskontroller färre.

Gränspolisen ber bovärdar om hjälp att hitta illegala invandrare

MASSINVANDRINGEN. Gränspolisen ber nu bovärdar i Blekinge om hjälp för att hitta illegala invandrare som uppehåller sig i landet. Enligt polisen gömmer dessa sig oftast hos släktingar och vänner. Bovärdarna vägrar dock att tipsa polisen.  

Illegala invandrare gömmer sig i landet

MASSINVANDRINGEN. Illegala invandrare som fått avslag på sina asylansökningar kan enligt svensk lag hållas i förvar tills avvisning sker. Trots detta beräknas närmare 50 tusen av dessa främlingar ”försvinna” fram till år 2020. Nu föreslås en skärpning av lagen och att 335 miljoner kronor avsätts till försvarsplatser.

Asylsökare har rätt till bidrag trots avsaknad av asylskäl

INRIKES. Asylsökare som har fått avslag har rätt till bostad och bidrag tills de lämnar landet ifall de samarbetar. Detta säger en ny lag som började gälla den första juni.

Sverige kan inte utvisa afghaner

MASSINVANDRINGEN. Afghanistan tar inte längre emot afghaner som får avslag på sin asylansökan och ska utvisas ur landet. Därför kan inte Nationella Transportenheten skicka hem utlänningarna som lugnt kan fortsätta vistas i Sverige.