ENERGIKRIS Det kommer ingen räddning från USA i vinter för ett allt mer energikrisande Europa. Detta besked ger de bossarna för USA:s främsta energiföretag.

Enligt EU-bossar är USA EU:s partner och kommer att kunna bistå globalistunionens medlemsländer och ersätta energin från Ryssland som EU-länder har sanktionerat bort.

Redan nu har EU-länder börjat förlita sig allt mer på amerikansk energiexport och till vintern har EU-ledare proklamerat att man ska öka importen av amerikansk gas och olja.

Men detta kommer inte att hända, skriver Financial Times, som citerar Wil VanLoh. boss över den amerikanska energijätten Quantum Energy Partners.

— Det kommer ingen undsättning. Ingen olja, ingen gas, säger VanLoh till finanstidningen.

Enligt VanLoh producerar USA redan energi enligt sin maximala kapacitet, utifrån de begränsningar som Joe Bidens administration har satt på energisektorn. Någon produktionsökning är därför inte möjlig.

— Det är inte så att USA kan pumpa en massa mer [olja och gas]. Vår produktion är vad den är, säger VanLoh.

Nyligen stängdes den livsviktiga gasledningen North Stream 1, som går mellan Ryssland och Tyskland, ned ”tillsvidare”. Beskedet kom efter att ledningens sista fungerande gasturbin enligt ryska Gazprom tvingades stänga ned på grund av västs sanktioner.

I december inträder ett importförbud av rysk råolja i kraft som EU har ålagt sig självt och i början av nästa år ett förbud att importera ryska petroleumprodukter. I skrivande stund har EU-ländernas så kallade ledare inte kommit med någon lösning riktig för att ersätta den ryska energin.