NORDFRONT Martin Saxlind summerar Nordfronts verksamhet i september 2024.

Månaden som gått

I Månaden som gått summerar chefredaktören Nordfronts arbete den gångna månaden och resonerar kring hemsidans utveckling.

I september publicerade Nordfront 227 artiklar, vilket blir 7,5 per dag.

Under månaden skrev Vera Oredsson en artikel där hon delade med sig av sina tankar kring åldrande och politisk kamp. Peter Andersson filosoferade också kring demokratifrågan i en längre artikel.

Vad gäller journalistik och egna avslöjanden kunde Nordfront avslöja att pedofilen Tobias Andersson – som friades för att han påstod att barnporr råkat laddas ner utan hans vetskap – faktiskt är dömd för våldtäkt mot barn tidigare, vilket visar att det knappast var en slump att han ”råkade” ha barnporr på sin ipad.

På poddfronten gästade Nordfronts nyhetsredaktör Simon Holmqvist återigen Motströms och Radio Thule släppte sitt andra avsnitt i september.

Slutligen publicerade den antivita extremvänster-asiaten Tobias Hübinette siffror där han bland annat uppskattade att Nordfront har tio gånger fler besökare än vänstertidningar som Flamman.

Nationalism

I september släpptes det sista avsnittet av Guldtands intervjuserie med Pär Öberg.

Nordiska motståndsrörelsen genomförde en informationskampanj mot en skolanställd pedofil i Dalarna. Nordfront avmaskerade också vänsterextremister som försökt störa ett torgmöte Nordiska motståndsrörelsen höll i Uppsala.

Flera vänsterextrema och liberala medier ondgjorde sig över att nationalisten Christian Peterson föreläste om den vänsterextrema rörelsen i Sverige för SD:s ungdomsförbund.

Utomlands blev en 27-årig patriot dömd till nio års fängelse för att ha deltagit i protesterna mot invandrarvåldet i Storbritannien. I USA verkar Rob Rundo, efter att under flera års tid jagats och förföljts av det amerikanska orättsväsendet, blivit tvungen att erkänna brott för att kunna bli en fri man.

Tucker Carlson gjorde även en intressant intervju med Darryl Cooper som lade skulden för andra världskriget på krigshetsaren Winston Churchill.

Nere i Tyskland gick Alternativ för Tyskland framåt i flera delstatsval och Der Dritte Weg fick 2,55 procent av rösterna i Brandenburgs skolval.

Kulturmarxism

Som vanligt skrev vi mycket om olika kulturmarxistiska fenomen och incidenter i september:

Sionism

Sionismen belystes också som vanligt på Nordfront förra månaden:

Öst mot väst

Vi hade även flera nyheter om den pågående geopolitiska dragkampen mellan öst och väst:

Valet i USA

Valrörelsen i USA präglades av fortsatta mordförsök mot Donald Trump:

Historia

Vi skrev även en del mer opolitiska nyheter om historiska fynd, dels ett romerskt fynd från det första puniska kriget och en vikingaskatt som hittades i Norge.

Inrikes

Nordfront har ofta en tonvikt på de historiskt betydelsefulla geopolitiska händelserna. I september upplever jag att vi något ökat fokuset på olika typer av inrikesnyheter, vilket är rimligt då det händer väldigt mycket med Sverige just nu också.

Barn och familj:

Ekonomi:

Kriminalitet:

Kultur och yttrandefrihet:

Politik:

Rekommenderad läsning