ÅSIKTSFÖRTRYCK. Sociala medier och banker har återigen gått till attack med en koordinerad nedstängningskampanj.

Nordfront har tidigare rapporterat om hur Facebook med anledning av de svarta BLM-kravallerna i USA i stor omfattning stängde ner pro-vita användare, vilket även Youtube gjorde tidigare den här veckan när man bland annat stängde ner konton som tillhörde Jared Taylor, David Duke, Richard Spencer och Stefan Molyneux.

Richard Spencer kommenterade Youtube-censuren på Twitter genom att bland annat skriva att ”det här verkar vara en del av en systematisk och koordinerad insats”. Denna slutsats får stöd av det faktum att den stora forumplattformen Reddit samtidigt genomförde en stor utrensning där man stängde ner 2000 av sina subforum.

Censuren på Reddit skedde för att rensa bort ”hatiskt” innehåll och drabbade bland annat subforum om Donald Trump, en vänstergrupp som var kritisk till Israel och ett subforum där man kritiserade konsumtionshets.

I samband med den här censurvågen fick också althöger poddnätverket The Right Stuff problem med sin bank, vilket gör att deras kunder numera bara kan köpa tillgång till deras betalpoddar via Bitcoin eller genom att posta pengar till deras postbox.


  • Publicerad:
    2020-07-03 13:50