DANMARK. Soldiers of Odin i Danmark har valt att avsluta sin verksamhet då de är trötta på att bli jämförda med Soldiers of Odin i Finland och påståenden om att de skulle vara rasister.

soldiers_of_odin

Det är Arne Andersen, Soldiers of Odins regionschef på västra Själland, som berättar att gruppen nu kastar in handduken. Enligt Andersen är de bland annat trötta på att bli jämförda med Soldiers of Odin i Finland.

— Vi är väldigt trötta på att bli jämförda med Soldiers of Odin i Finland och påståenden om att vi skulle vara högerextremister och rasister. Det är vi alltså inte. Vi har lagt mycket tid på att bekämpa dessa påståenden. Därför är vi eniga om att vi hellre vill använda vår tid till att hjälpa folk, istället för att använda tiden till att slåss mot media.

Andersen säger att de nu har startat en ny grupp med namnet Nattvakterna. Syftet med gruppen är den ska vara detsamma som Soldiers of Odin.

— Det har hela tiden varit vårt mål att skapa fred och ordning i nattlivet, därför har vi valt att starta en ny förening och att tvätta tavlan ren, säger han.

Soldiers of Odin i Danmark uppges ha omkring 150 medlemmar. Enligt Andersen ska 120 av dessa ha gått med i den nya gruppen.

Källa:
Danske Soldiers of Odin kaster inn håndkledet


  • Publicerad:
    2016-04-08 10:30