INRIKES. Aftonbladethöjdaren Fredrik Virtanen som anklagas för våldtäkt har lämnat landet. Virtanen uppger att det beror på ”mordhot och drev”.

Våldtäksanklagade Fredrik Virtanen lämnar landet.

Nordfront har tidigare rapporterat om hur Aftonbladethöjdaren Fredrik Virtanen hamnat i blåsväder efter att feministen Cissi Wallin gick ut och hävdade att Virtanen är den ”mediaman” som hon 2011 anmälde för att ha drogat och våldtagit henne fem år tidigare.

Utpekandet följdes av ytterligare anklagelser från kvinnor, framförallt inom mediabranschen. Journalisten Fridah Jönsson visade bland annat upp en skärmdump från en Facebookkonversation som hon haft med Virtanen där hon var 14 år gammal och sökte praktikplats hos honom. Virtanen frågade då ifall hon ville ha platsen så pass att hon ville ”ligga med honom”.

När musikern och filosofen Alexander Bard gick ut i media och kallade Wallin för en ”borderlinehäxa” och ”mytoman” valde Virtanen att till slut bemöta anklagelserna i en intervju där han sa att han är oskyldig till anklagelserna samt att han är feminist och att han därmed skulle ”kämpa för jämställdhet”.

Vidare sa Virtanen att han mår väldigt dåligt, då han anser sig blivit oskyldigt anklagad och utsatt för en ”lynchjustis på internet” och under onsdagen meddelade han till Journalisten att han lämnar landet på grund av hot. I ett sms till Journalisten skriver han:

Lämnade landet med familjen pga mordhot och drev i morse. Inget mer att säga nu.

Fredrik Virtanen sa tidigare under veckan i sin intervju att han, som gjort sig känd för att lättvindigt kasta ur sig grova anklagelser mot människor, önskar att rättsväsendet kunde sköta rättvisan. Det hade ju passat Virtanen alldeles ypperligt med tanke på att många av de saker han anklagas för idag är preskriberade.

Källa:
Aftonbladetprofilen försvarar sig


  • Publicerad:
    2017-10-26 09:45