NORDFRONT Martin Saxlind summerar Nordfronts verksamhet i februari och mars.

Månaden som gått

I Månaden som gått summerar chefredaktören Nordfronts arbete den gångna månaden och resonerar kring hemsidans utveckling.

Förra månaden skrevs ingen månadsrapport för februari då Ukrainakriget startade vid månadsskiftet. I den här artikeln går jag därför igenom Nordfronts verksamhet under både februari och mars månad.

Ukrainakonflikten

Från den 24 februari, då kriget inleddes, hade Nordfront liverapportering de första fem dagarna. Därefter skulle jag tro att vi nästan undantagslöst har fortsatt att dagligen skriva nyheter som på olika sätt har berört konflikten.

Jag själv skrev ner mina tankar om kriget en vecka efter att det startat. Vi hade också en artikel där Simon Holmqvist förklarade hur den ryska retoriken mot fascism i viss mån skiljer sig från den västerländska antifascismen.

I en annan artikel skrev Holmqvist att han tror att västs sanktioner kan komma att slå hårdare mot Europa än Ryssland. Även Fredrik Vejdeland menade att EU:s aggressiva agerande mot Ryssland hotar Europa.

Marcus Hansson skrev i sin tur ett referat på en artikel av Andrew Joyce som tydligt förklarar hur en judisk oligark på ett farsartat sätt tillsatte den judiske skådespelaren Volodymyr Zelenskyj som Ukrainas numera världskände president.

Som jag skrev i slutet av min första artikel om konflikten finns det en risk att nationella i Sverige och andra länder splittras och hamnar i konflikt med varandra om vi tar för stark ställning och blir för känslomässigt investerade i den här frågan. Därför har jag också tillåtit vissa artiklar att publiceras på Nordfront trots att de innehållit enstaka detaljer som jag inte helt har hållit med om. Konflikten mellan Ryssland och Ukraina är komplicerad och det måste vi ha respekt för även när vi fortsätter att följa den.

Natofrågan

På grund av kriget har särskilt i Sverige och Finland nu startats påverkanskampanjer för att förmå de politiska partierna att vilja gå med i krigsalliansen Nato.

Sverigedemokraterna som redan har visat sig undergivna de Nato-lojala borgerliga förrädarpartierna i den här frågan aviserade också att de var öppna för att tvärvända och stödja en svensk medlemsansökan till Nato, vilket partiet sedermera fattade ett formellt beslut om i början av april.

Ett av få svenska partier som konsekvent kommer motsätta sig ett svenskt Nato-medlemskap är Nordiska motståndsrörelsen, som förra månaden också presenterade sina vallistor för årets val.

Intressant att notera angående Nato är att alliansens generalsekreterare meddelat att han direkt efter att han avgår från sin post kommer gå vidare och bli centralbankschef i Norge. Att Nato är ett vapen i den västerländska storfinansens tjänst borde inte kunna bli mer uppenbart än nu.

Censur

I kölvattnet av Ukrainakriget har det också följt en hel del censur. EU var till exempel snabba med att förbjuda de ryska nyhetsmedierna RT och Sputnik inom unionen. I Sverige ska Bahnhof ha beröm för att de trotsat detta förbud.

Vi har också sett hur allt från ryska dirigenter till svenska basketspelare har avskedats på grund av sina Rysslandskopplingar. Häxjakten mot allt ryskt har verkligen blivit absurd och visar hur den liberala och kulturmarxistiska politiska korrektheten gör människor hysteriska och irrationella. För att ta ett dagsfärskt exempel läste jag nyss i SVT att en svensk stödkonsert för Ukraina hade ställts in när musikerna kom på att deras instrument var ryska!

Orelaterat till Ryssland hade världens största poddare, Joe Rogan, problem med viss censur på Spotify och Österrike valde att döma den nationalistiske rapparen Mr Bond till 10 års fängelse.

Aktivism

Mer positivt har Nordfront bevakat och rapporterat om nationalistisk aktivism i såväl Sverige som andra länder.

På hemmaplan utfördes en positiv protestaktion mot pedofilkopplade Fredrick Federley som fortsätter att försöka smyga tillbaka till offentligheten via Svenska kyrkan. I Finland blev en Lenin-staty inboxad i en kreativ aktion.

För Nordfronts del avlade Hansson en rapport om sitt äventyr där han spenderat tre vintermånader ute i skogen. Jag och andra kamrater var också på plats i Bulgarien och deltog i den årliga Lukovmarschen med BNS.

Nordiska motståndsrörelsen deltog på årets Lukov-marsch.

Filmtips:

I början av mars släpptes en ny sevärd dokumentär av Palaestra Media.

Lästips:

Jobbskapande som maktmedel

Företagande och arbete

Vikten av den folkliga självförsörjningen