INRIKES. I en ny undersökning från Sifo framgår det att majoriteten av svenskarna stödjer gränskontrollerna mellan Sverige och Danmark.

I den nya Sifoundersökningen framgår det att hela 59 procent av de tillfrågade stödjer id-kontrollerna mellan Sverige och Danmark. En ännu större majoritet av de tillfrågade, 87 procent, tror även att gränskontrollerna kommer att minska på vågen av främlingar som tar sig in i landet.

Tre av tio anser dock att regeringens beslut om id-kontroller var dåligt och 66 procent av dessa svarade att gränskontrollerna är fel sätt att minska invandringen. Och 50 procent av den gruppen tycker också att det orsakar problem för svenskar och danskar som reser mellan de båda länderna.

Sammanlagt frågade Sifo 1 155 personer. Huvudfrågan som löd var: ”Sveriges regering har i dagarna infört id-kontroller för samtliga resenärer på alla tåg, bussar och färjor som passerar gränsen till Sverige från Danmark. Tycker du att det är bra att denna åtgärd införts, eller tycker du att det är dåligt?”. Undersökningen utfördes mellan den fjärde och sjunde januari.

Källa:
Enkät: Majoritet för id-kontroller


  • Publicerad:
    2016-01-10 15:25