UTRIKES. Black lives matter-ligister kastade cyklar och andra föremål på den ridande polisens hästar i kravallerna i London. En poliskvinna kastades av sin häst och slogs medvetslös.

Skärmbild: Youtube.

Våldsamma motsättningar mellan Londonpolisen och Black Lives Matter (BLM)-huliganer utspelade sig under lördagen. Tusentals BLM-anhängare hade samlats på Westminster

Ligister som sympatiserar med den afrikanska rasen och protesterar mot ”det vita våldet” gick till anfall mot den ridande Londonpolisen.

Det kastades hårda föremål mot polisens hästar. En poliskvinna kastades till marken när ligister slängde glasflaskor, brinnande föremål och en cykel mot poliskvinnans häst, som sedan skenade och okontrollerat sprang från platsen, dess ryttare oförmögen att kontrollera det skrämda djuret.

Hästen krockade med ett trafikljus och poliskvinnan föll till marken, och slog på sin väg till en afrikansk demonstrant.

Våldet eskalerade sedan ytterligare när svarta demonstranter fortsatte att kasta projektiler mot de ridande poliserna. Fler cyklar kastades mot polishästarna, enligt vittnen.

En afrikan fotograferades av press när han anföll polishästarna med en cykel utanför utrikesdepartementet.

Daily Mail Online rapporterar att tio poliser skadades under sammandrabbningarna som sägs ha varit till stöd för en kriminell afrikan i USA, George Floyd, som tidigare rapporterades ha dött vid ett polisingripande.

De demonstrationståg som gick genom Londons gator bestod inte bara av svarta och bruna afrikaner; en hel del vita – företrädesvis unga vita kvinnor – kan också ses på de videofilmer som publicerades under dagen. En del av dem har anammat trolluppmaningen ”Raka Huvudet för BLM” som spreds via 4chan.


  • Publicerad:
    2020-06-07 11:15