LÖGNER. Daniel Olofsson bemöter i den här artikeln den senaste i raden av lögnartiklar om Nordiska motståndsrörelsen i den norrländska lögnpressen.

I torsdagens pappersupplaga av Västerbotten Kuriren och på nätet publicerades en artikel av Patrik Krainer, Nazismen ökar kraftigt i norr. Artikeln vilar i stora delar på en årsrapport från den kriminella underrättelsetjänsten Expo angående Motståndsrörelsens aktiviteter under det gångna året blandat med de vanliga påhitten om hat och hot.

Fokus läggs på Västerbotten och lögnerna låter givetvis inte vänta på sig. Redan i bildtexten till artikeln påstår Krainer att det var Nordiska motståndsrörelsen som låg bakom klistermärkena mot Judiska föreningen i Umeå och att detta ingått i en rad ”olika typer av attacker” mot nämnda förening, vilket skulle fått Umeås judar att känna sig så pass hotade så att de lämnade lokalen.

Skärmbild från VK där det helt grundlöst påstås att Motståndsrörelsen låg bakom en rad attacker mot Umeås judar. (Klicka för större bild)

Nordfronts läsare och troligtvis även den större delen av Norrlands journalistkår har givetvis läst hur det egentligen ligger till då vi i Näste 6 har gått på djupet med dessa anklagelser och kunnat bevisa sanningen bakom såväl Carinne Sjöberg, ordförande i den judiska föreningen i Umeå, och hennes påstådda polisanmälningar och den påhittade ”hatkampanjen” som Nordiska motståndsrörelsen påstås bedriva i den skrupelfria lögnpressen i Västerbotten.

Men trots att sanningen finns att läsa för de intresserade, här på Nordfront, har denna massiva lögnkampanj mot Motståndsrörelsen givetvis spridit sig likt enorma ringar på vattnet. Artiklar, krönikor, ledare och otaliga blogginlägg har skrivits med utgångspunkt i lögnerna om Motståndsrörelsen och de påstådda händelserna i Umeå över hela riket och till och med den större delen av resten av världen.

Skärmbild från en Israelisk nättidning. Lägg märke till bilden som ska symbolisera ”hatattackerna” mot Umeås judar.(Klicka för större bild)

Nu är det nog omöjligt att säga exakt hur många artiklar som skrivits sedan den västerbottniska ljugmedian påbörjade sin lögnkampanj, men för de som följt denna är eskaleringen av de påstådda handlingarna omöjlig att undgå. Från att ha legat nära sanningen, det vill säga att någon satt upp några klistermärken på Judiska föreningens skyltfönster, till att som det påstås idag –  en planerad ”hatkampanj” från vår sida med syfte att skrämma och terrorisera den minimala judiska föreningen med sin väldigt undanskymda lokal i Umeå.

Personligen såg jag den nu nedlagda lokalen av en slump under påskhelgen på väg till min helghandling, så jag förstår Carinne Sjöbergs frustration att som ”förföljd” och ”utsatt” jude behöva utstå förnedringen med att hänvisas till en sådan ynklig och undanskymd plats.

Just att den judiska lokalen ligger undanskymd och ocentralt har dock fått en mindre betydelse i lögnpressens rapportering även om Carinne mer eller mindre själv har sagt att hon lägger ner verksamheten på grund av att hon är missnöjd med läget på nämnda lokal.

Men trots alla hot och allt hat kan Carinne självklart tänka sig att ”starta upp” verksamheten igen om kommunen ger den judiska föreningen en mer centralt belägen lokal. En ny judisk lokal började givetvis genast att diskuteras när den hemska ”hatkampanjen” från ”nazisterna” uppdagades och medias drev sattes igång. När så Umeå fick en egen kippavandring och självaste statsminister Stefan Löfven och inrikesminister Anders Ygeman uttalade sig om den hemska förföljelse som Motståndsrörelsen utsätter Umeås judar för kan man nog tänka sig att kommunen kan skaka fram en ny lokal som faller Carinne Sjöberg och den judiska församlingen mer i smaken.

LÄS MER: Judar i Umeå slår rekord i fake news

Nu förväntar jag mig knappast att den skrupelfria lögnpressen, med sin totala avsaknad för faktagranskning eller pressetik, någonsin kommer att använda sanningen i sitt arbete då det aldrig är deras ambition. De är trots allt bara ett verktyg som används för att styra och bibehålla makten över medborgarna och tyvärr kan nog personerna som satt denna boll av lögner i rullning lugnt luta sig tillbaka och se på när allt rullar vidare likt en stor snöboll som bara rullar vidare medans lögnerna byggs på allt eftersom.

En vacker dag kommer lögnpressens snöboll med all säkerhet att kollapsa under sin egen tyngd.

Men då vi är en rörelse på frammarsch som når allt fler människor så fortsätter vi kampen med sanningen som vapen, oavsett vilka lögner media än kastar mot oss, och när man sitter på våran sida av det hela så växer en helt annan bild fram. Enligt artikeln i VK redovisar Expo nämligen att vi växer närmast explosionsartat, detta trots alla lögner och allt förtal som ständigt pumpas ut över de nordiska medborgarna.

Expo bollar vidare med lite siffror fram och tillbaka om att vissa städer växer medans andra minskar. Detta har givetvis sina förklarliga skäl, men dessa skäl får nog Expo och lögnens hantlangare på VK själva fantisera fram, det har ju gått bra hittills så varför ändra på det ”vinnande” konceptet?

Varför använder denna enorma maktapparat med närmast ett totalt monopol på media ständigt dessa lögner mot oss och varför redovisar Expo våra förehavanden så ingående kan man undra? Svaret finner man kanske om man läser mellan raderna, för trots denna ofattbara makt som media besitter så skakar denna maktapparat i sina grundvalar och det vi nu ser är ett försök att med alla medel försvara makten över denna apparat.

Lögnerna mot oss blir allt desperatare för varje dag, från oskyldiga klistermärken ena dagen till ondskefulla hatkampanjer den andra. Nu senast läste jag att vi är en terrororganisation som har gömda vapenlager över hela landet och att vi därför måste förbjudas illa kvickt. Jag kan knappt vänta till nästa stora och fantasifulla påstående kommer.

Kampen går vidare!

Källa:
Nazismen ökar kraftigt i norr


  • Publicerad:
    2017-05-05 18:21