Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Alla helgons blodiga bunker!

KULTURBUNKERN Nordfronts kulturduo Daniel & Linus tar en närmare titt på högtiden Halloween/Allhelgonahelgen i detta specialavsnitt av Kulturbunkern.

Sober october

UTMANING Just nu är det oktober och Daniel Olofsson har hoppat på den växande trenden med att vara nykter under denna månad.

Nordfront recenserar: Dune

Frank Herberts rymdepos Dune går just nu på biograferna världen över Daniel Olofsson har sett den och ger här sin syn på nyinspelningen och fördjupar sig ytterligare.

Rambo 3: Rambo bekämpar kommunister med afghanska Mujahedin

KULTUR Daniel Olofsson har sett filmen Rambo 3 från 1988 lagom till 20-års dagen av elfte september-attackerna och berättar mer här.

Heal Hitler

RECENSION. Om man någon gång undrat hur det skulle gå om Adolf Hitler gick till en psykolog får man kanske svaret i det nya spelet Heal Hitler.

Kulturbunkern-Invasion of the Bodysnatchers #2

KULTURBUNKERN. En parentes i parentesen, det fjärde perspektivet och Meg Tillys stuntbuske.

Kulturbunkern: Postmodernism, Perversion och Bruno Matteis Lamborghini

KULTUR. Kulturbunkern kommer här med ett nytt avsnitt.

Kulturbunkern: Skinheads

KULTURBUNKERN. Nordfronts kulturduo Daniel & Linus djupdyker i det här avsnittet i den rafflande historien om skinheads.

Vintertips – The Head

KULTUR. Nordfronts kulturredaktör har sett den nya miniserien The Head och berättar mer om denna iskalla mysterieserie.

Tio kulturella julklappar

NÖJE. Nordfront önskar alla läsare en god jul och kulturskribent Daniel Olofsson bjuder här på några kulturella julklappar.

Kulturbunkern: Återkomsten

KULTUR. Kulturbunkern är tillbaka med ett nytt avsnitt.

Kultlistan – Topp Fem

SEKTER. Daniel Olofsson har forskat i den märkliga världen av sekter och kulter och har samlat fem i denna kultlista.

Superman: Red Son

FILM. Vad skulle hända om den amerikanske superhjälten Stålmannen istället hamnat i Sovjetunionen? Det får vi veta i den nya animerade filmen Superman: Red Son.

5 PK-fria filmer

FILM. Daniel Olofsson ger här fem tips på PK-fria filmer för sommaren.

Knutby #3 – Tirsa och Dodjadid

KNUTBY. Vi känner alla till den onda Knutbypastorn och den oskyldiga barnflickan, men vad hände egentligen? I den sista delen av tre lär vi känna den kvinnliga ledaren och vad som hände sen.

Knutby #2 – Andlig krigföring

KNUTBY. Vi känner alla till den onda Knutbypastorn och den oskyldiga barnflickan, men vad hände egentligen? I den andra delen av tre lär vi känna pastorns andra fru och barnflickan.

Knutby #1 – Dödens armé

KNUTBY. Vi känner alla till den onda Knutbypastorn och den oskyldiga barnflickan, men vad hände egentligen? I den första delen av tre lär vi känna den kvinnliga ledaren, pastorn och hans första hustru Heléne.

5 förbjudna dataspel

SPELKULTUR. Än en gång har tv/dataspelsdebatten börjat blossa upp. Nordfront bjuder här på ett axplock från spelvärldens mest förbjudna ögonblick.

Color out of Space

RECENSION. Daniel Olofsson har sett den bioaktuella filmen Color out of Space och berättar här mer om filmen och novellen den är baserad på.

“Förintelsen” i fem klipp

"FÖRINTELSEN".  Nordfront presenterar fem filmklipp som målar upp en annan bild än den vanliga regimpropagandan som pumpas ut, kanske mest just på denna "minnesdag".

Cowboys vs. Zombies

SPEL. Daniel Olofsson har spelat två av den senaste tidens storsäljare och berättar här mer om dessa och vilket man borde spela.

Kulturbunkern julspecial

KULTUR. Nordfront önskar sina läsare en riktigt god jul och bjuder på en liten kulturell julklapp i form av ett specialavnitt från Kulturbunkern.

En julhälsning från Kulturbunkern

JULBUNKERN. Kulturbunkern presenterar en liten teaser för det kommande julavsnittet och bjuder på en tidig julklapp från Näste 6.

Trubadurkväll i Näste 6

KULTUR. I ett frostigt och småkyligt Västerbotten samlades medlemmar ur Näste 6 samt några sympatisörer den andra november för en trevlig sammankomst med frågesport, mingel och musikunderhållning.

Defoe möter Melville

  ÄVENTYR. Nordfronts kulturskribent Daniel Olofsson har läst två klassiska äventyrsberättelser, Robinson Crusoe och Moby Dick, och delar här med sig av sina tankar om de två storslagna verken.

Veckans låt: Coroner – Masked Jackal

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront låten Masked Jackal med det schweiziska thrashmetal-bandet Coroner.

Rambo: Last Blood

FILM. Den senaste Rambo-filmen går just nu på bio. Nordfronts kulturskribent och Rambo-fantast Daniel Olofsson har sett den.

Veckans låt: Thor – When a Hero Dies

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront låten When a hero Dies med den kanadensiske hårdrocksikonen Thor.  

Veckans låt: H.P. Lovecraft – The White Ship

MUSIK. Nordfront presenterar denna vecka låten The White Ship med det amerikanska rockbandet H.P. Lovecraft och benar mer i deras litterära namne och hans politiska tankevärld.

Det

SKRÄCKFILM. Daniel Olofsson har sett de amerikanska filmerna som baseras på Stephen Kings bok Det och delar med sig av sina tankar.

Veckans låt: Basil Poledouris – Anvil of Crom-Riddle of Steel

MUSIK. Nordfront presenterar denna vecka musik från äventyrsfilmen Conan Barbaren.  

Veckans låt: Dio/Doro – Egypt (And the Chains Are On)

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront Dio-låten Egypt(And the Chains Are On), där den tyska hårdrockssångerskan Doro Pesch står för sången.

Veckans låt: Sacred Gate – Path to Glory

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront låten Path to Glory med det tyska metalbandet Sacred Gate.

Veckans låt: The Turtles – Let the Cold Wind Blow

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront låten Let the Cold Wind Blow med den amerikanska popgruppen The Turtles.

Veckans låt: Ernest Tubb – Saturday Satan, Sunday Saint

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront låten Saturday Satan, Sunday Saint med den amerikanske countrylegenden Ernest Tubb.

Veckans låt: Manowar – Gates of Valhalla

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront låten Gates of Valhalla med det amerikanska heavy metalbandet Manowar.

Veckans låt: Langhorns – Tierra Del Fuego

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront låten Tierra Del Fuego med det svenska surfmusikbandet Langhorns och berättar mer om de amerikanska surfnazisterna.

Veckans låt: Ultima Thule – Visa vid midsommartid

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront låten Visa vid midsommartid med det svenska vikingarockbandet Ultima Thule.

Offentlig flygbladsutdelning i Umeå

AKTIVISM. I den sköna nysommarvärmen samlades en trupp ur näste 6 den 8 juni för en offentlig flygbladsutdelning i Umeå.

George Orwells bok 1984 firar 70 år

LITTERATUR. Idag är det 70 år sedan George Orwells bok 1984 släpptes. Daniel Olofsson har fördjupat sig och berättar här mer om boken och drar några kopplingar till dagens samhälle. Se även Kulturbunkerns avsnitt om 1984