UTRIKES. BLM-sympatisörer i Storbritannien kan inte ta avstånd från att pakistanska groominggäng systematiskt sexuellt utnyttjar tiotusentals vita flickor.

Så kallat antirasistiska och pro-svarta manifestationer har varit i ropet den senaste tiden. Men frågan är om deltagarna verkligen är så antirasistiska?

En man beväpnad med sin mobiltelefon prövade att ställa olika typer av frågor till deltagare i en Black Lives Matter-manifestation i landskapet East Yorkshire i Storbritannien.

Mannen påpekade bland annat att 3 av 10 000 polisingripanden mot svarta resulterade i dödandet av den person som insatsen riktades mot, medan siffrorna för vita var 4 av 10 000. Vilket alltså innebär att poliser i USA är mer benägna att döda vita.

— Det är inte en rasfråga [i fallet med vita offer för polisvåld], svarade en vit ung man på frågan.

— Vi står för raslig jämlikhet, hasplade han sedan ur sig.

Kameramannen frågade även deltagare vad de ansåg om de tiotusentals vita flickor i Storbritannien som utnyttjats i sexringar av nästan uteslutande pakistansk-ättade män.

”Det är den enda rasismskandalen i Storbritannien”, sa mannen.

Ingen av de tillfrågade ville ta avstånd från det strukturellt rasistiska utnyttjandet.

”Vi kommenterar inte det”, svarade en kvinna.

”Polisen hanterar det”, svarade en annan, trots att polisen avslöjats vela tysta ner och inte gå till botten av problematiken under årtionden.

Mannen blir sedan uppmanad att gå därifrån av upprörda så kallade antirasister.

Filmen har över 60 000 visningar på Twitter och kan ses nedan, alternativt genom att klicka här.


  • Publicerad:
    2020-06-08 20:15