SVERIGE. En ambulans som var på utryckning i den invandrartäta Stockholmsförorten Tensta utsattes för skadegörelse under tiden ambulanspersonalen befann sig i en lägenhet för att hämta en sjuk patient. Inga misstänkta gärningsmän ska ha gripits.

Det var strax efter halv elva under lördagskvällen som ambulanspersonal larmade polisen om att deras ambulans blivit utsatt för skadegörelse medan de var på utryckning för att hämta en sjuk patient i den mångkulturella förorten Tensta.

Det var när ambulanspersonalen befann sig i lägenhet för att omhänderta en sjuk person som någon eller några ska ha krossat några av rutorna på ambulansen. Polis kallades till platsen och en anmälan om skadegörelse har upprättats.

På sin hemsida skriver polisen följande: ”Lyckligtvis var patienten inte en akutpatient. Om så varit fallet hade följderna kunnat vara katastofala för patienten”.

Detta är inte första gången som polisbilar, ambulanser och brandbilar vandaliseras i samband med utryckningar. Bland annat har polisen har vid ett flertal tillfällen blivit utsatta för stenkastning i samband med utryckningar i förorten Tensta.

Källa:
2016-02-06 22:34, Skadegörelse, Stockholm


  • Publicerad:
    2016-02-08 09:35