LÖGNPRESSEN. Den judiskägda kvällstidningen Expressen har intervjuat flera så kallade transpersoner som varken vill ”kalla sig” för ”han” eller ”hon”. Kontentan av reportaget är att hela samhället måste bekräfta deras vanföreställningar genom införandet av ett så kallat tredje kön.

En man som kallar sig Emma Westberg, identifierar sig som transperson, ”icke-binär” och ”genderfluid” och som kräver att bli kallad ”hon” eller ”hen” är en av tre personer som lyfts fram av Expressen i ett nytt politiskt reportage. Syftet är att väcka frågan om att Sverige ska införa ett så kallat tredje juridiskt kön. Samtliga personer som intervjuas lider av uppenbar svår könsdysfori, där exempelvis Emma beskriver känslan av att ”felkönas” – det vill säga att någon kallar honom för ”han” – är som att få ”en kniv i magen”.

Det tredje juridiska könet ska kunna användas av alla som av någon anledning känner en motvilja mot att kallas för ”han” eller ”hon”. Förslaget har under en tid drivits hårt av den i Sverige mäktiga homolobbyn, med draghjälp av judiskägda tidningar från bland annat Bonnier-koncernen.

Expressen har i reportaget även en psykiatriker vid namn Cecilia Dhjene som stöd för att driva sin tes. Dhjene menar bland annat att man inte kan ifrågasätta någons könsidentitet eftersom man inte kan ifrågasätta ”hur en annan människa känner sig inombords”.

— Ibland får jag frågan om det bara är trendigt bland ungdomar att vara queer och att ungdomar alltid ska hålla på att revoltera mot samhället. Det tror jag definitivt inte. Det kanske är en trend att ifrågasätta och söka sitt sätt att vara, men att börja en sån utredning och att regelbundet gå till psykologer, psykiatriker, terapeuter, svara på massa frågor, opereras, ta hormoner, öka risken för hatbrott. Det är ingen enkel resa, menar Dhjene.

Hon tar också upp det faktum att psykisk ohälsa går hand i hand med könsförvirring, vilket bland annat lett till att regeringen avsatt 1,6 miljoner kronor för att ”studera” problemet. Samtidigt har ett förslag lagts om att ”transvården” ska få 80 miljoner kronor extra, med tanke på den explosionsartade ökningen av personer som söker ”vård” för könsdysfori.

Men istället för att hjälpa dessa människor med deras vanföreställningar så förordar Dhjene – kanske föga förvånande – att hela samhället ska bekräfta dem genom införandet av det tredje juridiska könet. Detta, menar hon, skulle ”underlätta många transpersoners liv.”.

— De få undersökningar vi har på icke-binära visar att transpersoner mår generellt dåligt i samhället och i den gruppen mår icke-binära allra sämst. Om samhället säger att det finns ett tredje kön så säger samhället också att de finns, menar Dhjene.

En annan av Expressens intervjuobjekt, en 42-årig man som ”kom ut” som icke-binär för ett par år sedan, kallar sig numera för Isaa vilket ska stå för ”inte som alla andra”. Han vill framstå som både feminin och maskulin, ha rosa naglar och skägg och klä sig i både kjol och kostym.

— Det växlar från dag till dag. Det märker jag direkt på morgonen. Vad det är som gäller i dag. Det kan vara allt från kjol och blus till en kostym, säger Isaa.

Homolobbyn och lögnpressens kampanj för det tredje juridiska könet har varit framgångsrik. I slutet av artikeln skriver Expressen att samtliga riksdagspartier idag är för en utredning i frågan – med undantag för Moderaterna och Kristdemokraterna. Sverigedemokraterna ”kan tänka sig” en utredning, men vill då även att man utreder hur kön ska ”definieras” ur ett ”bredare perspektiv”.

Källa:
Att leva i ett tredje kön – när samhället bara har två


  • Publicerad:
    2018-07-28 13:00