GREKLAND. Det grekiska parlamentet tvingades ta en timmes paus när en Gyllene gryning-ledamot inte gick med på att låta sig avvisas från parlamentet.

I söndags fick debatten om pensionsreformer i det grekiska parlamentet avbrytas i en timme efter att Yannis Lagos, parlamentsledamot från Gyllene gryning, blev ombedd att lämna salen men vägrade att göra detta.

Det var miljöminister Panos Skourletis som startade bråket i parlamentet genom att påstå att Gyllene gryning stödjer gaskammare och är inblandade i mord. Detta fick Lagos och andra Gyllene gryning-representanter att protestera och kontra med egna förolämpningar.

När talmannen uppmanade Lagos att lämna salen vägrade Lagos detta och polis skickades in för att avvisa honom. Lagos partikamrater ställde sig dock i vägen och såg till så att Lagos inte kunde avvisas, varför de övriga partierna istället valde att själva lämna salen och ta en timmes paus.

Debatten ska ha fortsatt efter pausen, men Lagos blev aldrig avvisad från parlamentet under söndagen vilket blev en viktig symbolisk seger för Gyllene gryning. Däremot har Lagos i efterhand blivit avstängd i 15 dagar från att närvara i parlamentet, ett beslut som hans parti har överklagat med oklart resultat.

Den hätska debatten.

Gyllene gryning står på sig.

Lagos är sedan tidigare känd för att ha begränsat med respekt för systemtrogna poliser:


  • Publicerad:
    2016-05-13 16:55