KLIMATHYSTERI Brandenburger Tor vandaliserades idag av klimathysteriker i Berlin som målade det med gul och orange färg. Nu utlovar gruppen bakom fler ”aktioner” över hela Tyskland i framtiden, bland annat att blockera vägar.

Idag utförde klimathysteriska ”aktivister” en ny aktion och sprejade monumentet Brandenburger Tor i Berlin med gul och orange färg. För dådet har minst 14 personer arresterats enligt Berliner Zeitung. De ansvariga bakom aktionen är en organisation som kallar sig Letzte Generation (Sista generationen).

I ett inlägg på Twitter (X) skriver de att ”vi är den sista generationen och vi kommer inte att vila innan vi har uppnått detta”. Vad de menar att de ska uppnå är enligt Hufvudstadsbladet att politikerna ska stoppa användning av fossila bränslen senast 2030. Man motiverar sin aktion vid det välkända monumentet med att det är en symbol för ”stora och hoppingivande vändpunkter i den tyska historien”.

Gruppen har även sagt att den tänker utföra fler aktioner i Tyskland i framtiden, bland annat har man hotat med att spärra av vägar i protest mot att politiker enligt deras tycke inte agerar i ”klimatfrågan”. Flera av medlemmarna har tidigare ställts inför rätta för att ha blockerat trafiken genom att limma fast sig på vägar i Tyskland. De har även gjort sig kända för att vandalisera berömda konstföremål på museer.