MÅNGKULTUR. Rapporter i lokalmedia antyder att det för närvarande pågår en våldsam konflikt mellan två falanger av kriminella tiggare i Dalarna.

Dalademokraten rapporterade igår om en konflikt mellan två ”grupper”. Konflikten ska ha börjat natten mot fredag då några fick sina bilar sönderslagna, vilket följdes av en upptrappning på morgonen då personer uppger att de blivit misshandlade och utpressade.

Dalademokraten är väldigt förtegen om vad för sorts människor som är inblandade i konflikten och vad konflikten kretsar kring. Det enda tidningen vill uppge är att de inblandade är medborgare i ett annat EU-land, men tidningen uppger motstridiga uppgifter om vilket land de utsatta personerna kommer ifrån:

Det började med att polisen stoppade tre bilar som rumänska medborgare färdades i vid Tiskenparkeringen i Falun . Det var inte lämpligt att köra de sönderslagna bilarna så förarna parkerade dem vid Statoilmacken på Vasagatan i Falun.

På långfredagsmorgonen vid 09.00-tiden uppstod ett bråk vid Statoilmacken som visade sig vara en upptrappning av det som ägt rum på natten. Nu anmälde bulgariska medborgarna att de blivit misshandlade och är utsatta för utpressning.

En rimlig gissning är att det rör sig om två rivaliserande gäng av kriminella zigenartiggare som bråkar om pengar eller territorium. Men i lokalmedia talas det alltså om en ”konflikt” mellan ”olika grupper” som antingen kommer från Rumänien eller Bulgarien.

Källa:
Sönderslagna bilar uppdagade konflikt – ”Just nu pågår en konfrontation mellan de olika grupperna”


  • Publicerad:
    2016-03-26 14:45