UTRIKES. På Twitter svarar Donald Trump på Irans löften om vedergällning efter det amerikanska terrordådet i Bagdad där den iranske generalen Qassem Soleimani mördades. Enligt Trump har USA siktet inställt på 52 iranska städer och platser med ovärderliga kulturskatter.

”Iran pratar väldigt kaxigt om att slå till mot vissa amerikanska tillgångar som hämnd för att vi befriade världen från deras terroristledare”, inleder USA:s president Donald Trump en serie av tweets som svar på Irans hot om vedergällning efter USA:s terrormord på den iranske generalen Qassem Soleimani.

Enligt Trump har man redan siktet inställt på 52 platser i Iran, bland annat platser som innehåller ovärderliga kulturskatter för landet:

Låt mig utfärda en VARNING att om Iran slår till mot någon amerikan, eller amerikanska intressen, så har vi siktet inställt på 52 iranska platser (som representerar 52 amerikanska gisslan som togs [av Iran] för många år sedan). Vissa [av målen] är på väldigt hög nivå och vikriga för Iran och den iranska kulturen, och dess mål, liksom Iran i sig, kommer att ATTACKERAS VÄLDIGT SNABBT OCH VÄLDIGT HÅRT. USA vill inte ha fler hot!”

Samtidigt har shiamuslimska och Iranlojala miliser i Irak gett order om att senast söndagskväll utrymma alla amerikanska mål i landet och att alla som är närmare dessa mål än en kilometer riskeras att skadas i vedergällningsattacker.

Under kvällen träffade också raketer mål i närheten av USA:s ambassad i Bagdad, likväl som en flygbas med kopplingar till USA strax norr om den irakiska huvudstaden.

Källa:
Donald Trump (Twitter)


  • Publicerad:
    2020-01-05 00:20