CIVILKURAGE. Hela 66 procent av Nordfronts läsare kommer ”göra en Boström” om de får chansen.

Robin Boström konfronterade tre skäggbarn när systemet släppte dem fria efter en brutal gruppvåldtäkt på en rullstolsbunden kvinna. Filmen från händelsen har blivit viral och fått massvis med hyllningar samt har satt systemet i panik då man inte är van vid svenskar som säger ifrån. Bland annat greps Boström och fick husrannsakan i sitt hem där datorer beslagtogs. Polisen mobiliserade även mot svenska protester på ön.

veckans-fraga-bostromBoströms agerande, att på egen hand konfrontera en grupp främlingar som använder brutalt våld mot ensamma svenskar, tyder på civilkurage. Att filmen blivit så hyllad tyder också på att detta är ett ganska ovanligt förfarande och att få slår tillbaka. Därför ställde vi frågan hur många andra det finns där ute som gör eller tänker göra ”en Boström” om och när de får chansen.

Det visade sig att 66 procent av Nordfronts läsare tänker visa civilkurage på det sätt Boström gjorde om de får chansen. 27 procent av läsarskaran agerar redan på detta sätt medan hela 39 procent har inspirerats till detta av just Robin Boström.

Utöver dessa 66 procent är det 15 procent som sympatiserar med gärningen men som själva inte vågar samt ytterligare två procent som istället skulle skriva om dåliga invandrare på sociala medier.

Sju procent är direkt negativa till att svenskar visar civilkurage. Hela fem procent av läsarna anser att det är rasistiskt och ondskefullt att försvara svenska kvinnor.

Ni 66 procent kan själva skapa nyheter och inspirera andra som Boström gjorde. Nordfront är alltid intresserade av berättelser, särskilt sådana som kan beläggas med filmer, där svenskar visar civilkurage. Om du själv är inblandad i eller bevittnar situationer där svenskar visar civilkurage – på bussen, stan, spårvagnen, affären etc. – se då till att filma händelsen och skicka materialet till nyhetsredaktionen@nordfront.se.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2016-10-17 12:50