UNGERN. Ungern planerar att bygga ett sekundärt staket längs Ungerns södra gräns mot Serbien om det skulle vara så att migrationsöverenskommelsen med Turkiet skulle hävas. Premiärminister Viktor Orban säger även att de är beredda att ta till alla medel som krävs för att stoppa invasionen.

Victor Orban.

Victor Orban.

Ungern förbereder sig inför värsta tänkbara scenariot, att migrationsöverenskommelsen mellan EU och Turkiet upphävs, vilket kan leda till att en ny så kallad flyktingvåg tar vid. Därför planerar ungrarna att bygga ytterligare ett staket bakom det redan existerande vid landets södra gräns mot Serbien.

Premiärminister Viktor Orban säger även att de är beredda att ta till de medel som krävs för att stoppa invasionen av främlingar som kommer till landet. Planer finns även på att placera ut 3 000 extra poliser längs gränsen.

— Om det inte fungerar med fina ord , måste vi stoppa dem med kraft, och vi kommer att göra det, säger Orban.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har vid upprepade tillfällen hotat att upphäva pakten om inte EU går med på de krav han ställer. Ett krav är visumfrihet för turkiska medborgare inom Europa.

Ungern kommer att hålla en folkomröstning den 2 oktober om att acceptera EU:s framtida kvotsystem av så kallade flyktingar.

Källa:
Hungary builds SECOND wall as PM warns thousands may come if Turkey migrant deal collapses


  • Publicerad:
    2016-08-27 14:25