Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Andreas Carlsson åtalas för tumultet på Möllevången

Av Redaktionen, 2016-06-28
redaktionen@nordfront.se

INRIKES. Idag står det klart att den före detta svenskpartisten Andreas Carlsson kommer att åtalas för bland annat mordförsök på vänsterextremisten Showan Shattak.

carlsson

Det var den 8 mars 2014 som en grupp nationalister från dåvarande Svenskarnas Parti blev attackerade av en numerärt överlägsen pöbel av feminister och vänsterextremister. Nationalisterna försvarade sig mot attacken och flertalet extremister skadades, däribland främlingen Showan Shattak som hamnade på sjukhus.

Idag står det klart att Andreas Carlsson, en av de inblandade nationalisterna, kommer att åtalas för mordförsök på Shattak samt misshandel av en annan kommunist.

— Förundersökningen har pågått under en längre tid och omfattar många förhör och tekniska och medicinska undersökningar av olika slag. Mot bakgrund av vad som framkommit i förundersökningen är det min uppfattning att brott kan styrkas avseende de åtalade gärningarna, säger kammaråklagare Sofia Eilertsson Olsson i ett pressmeddelande.

Totalt har fyra personer varit misstänkta för brott efter konfrontationen men misstankarna mot två av dem har lagts ned. Förhandlingarna i Malmö tingsrätt påbörjas nästa vecka.

Källa:
Åtal mot båda nazisterna för attacken mot Showan Shattack


  • Publicerad:
    2016-06-28 12:25