MALMÖ. Två män som var en del av den grupp nationella som attackerades på Möllevången av en grupp vänsterextremister för två år sedan frias nu. I nuläget finns bara två misstänkta kvar varav en är nationalisten Andreas Carlsson.

För två år sedan angreps en grupp nationella på Möllevången i Malmö av en större grupp vänsterextremister. Efter attacken på Möllevången greps fyra nationalister misstänkta för bland annat grov misshandel. Nu frias två av dem medan nationalisten Andreas Carlsson och en annan fortfarande står kvar som misstänkta.

Carlsson, som under en längre tid varit på flykt utomlands, är i nuläget misstänkt för mordförsök och grov misshandel. Den andre personen är en 29-åring som är misstänkt han också för mordförsök. Han anhölls tidigare i år i sin frånvaro och häktades senare.

Attacken gick inte som vänsterextremisterna hade tänkt sig då nationalisterna slog tillbaka med full kraft vilket resulterade i att fem extremister skadades svårt. Vänsterextremisten, tillika MFF-supportern, Showan Shattak var en av angriparna som skadades svårt. De två männen som nu helt frias från misstankar är en 22-åring och 26-åring.

26-åringen var misstänkt för fyra fall av mordförsök men då det inte finns några bevis för att varken han eller 22-åringen ska ha begått några brott så firas båda. Nordfront kommer att återkomma i fallet.

Källa:
Männen går fria för nazistattacken


  • Publicerad:
    2016-06-10 17:35