SKANDAL. Mona Sahlin har nu blivit påkommen med att ljuga om en anställds lön för att hjälpa denne att köpa en lyxvilla för 10 miljoner kronor. Sahlin påstår vidare att hon personligen haft mannen anställd för 60 000 kronor i månaden, som hon ska ha betalat ur egen ficka.

Mona Sahlin är inte en svensk politiker: hon är en agent för främmande makt.

Mona Sahlin är sedan tidigare ökänd för sina svenskfientliga utspel och tobleroneaffären. Efter att ha blivit Socialdemokraternas mest misslyckade ledare på sin tid engagerade hon sig i Expos styrelse innan hon 2014 tilldelades jobbet som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Till sin hjälp med det nya arbetet har Sahlin åtta heltidsanställda personer.

Expressen avslöjar nu att Sahlin i egenskap av arbetsgivare ljugit om en anställds lön, så att denne skulle kunna köpa en exklusiv bostadsrätt på Solsidan i Saltsjöbaden för 10 000 000 kr. Det rör sig om en man som tidigare varit anställd av Säpo och där bland annat arbetat som livvakt åt Sahlin som hon förra året rekryterade till sin arbetsgrupp.

Sahlin har skrivit ett arbetsgivarintyg åt mannen som efter arbetet åt Säpo även arbetade som polisinspektör en period innan han anställdes av Sahlin. I intyget påstår Sahlin att mannen tjänar 60 000 kr i månaden för sitt arbete åt regeringen. Expressen har dock kommit fram till att mannen egentligen endast tjänar 43 000 kr i månaden för detta arbete. Utöver lönen från regeringen intygar Sahlin att hon själv också betalar mannen 60 000 kr i månaden för planering av hennes framtida personliga säkerhet.

Anledningen till att mannen behövde intyget från Sahlin var att han inte accepterades som medlem i bostadsrättsföreningen som kräver att medlemmarna betalar en avgift på 18 000 kr i månaden, vilket man inte trodde att mannen kunde göra med sin verkliga lön. Sahlin förnekar att intyget hade något med mannens husaffär att göra men människor i området vittnar om att Sahlin varit och tittat på mannens bostad. När Expressen söker upp mannen i dennes bostad vägrar han att svara på frågor och smiter från platsen i en lyxbil.

— Jag har skrivit fel lön. Sorry. Ber om ursäkt. Förskräckligt, säger Sahlin snabbt och oengagerat till Expressen när hon konfronteras.

Sahlin har alltså erkänt att hon ljög om mannens ena lön och att den verkligen är 43 000 kr och inte 60 000 kr som hon påstod, men hon menar fortfarande att mannen vid sidan av sin lön på 43 000 kr i månaden får ytterligare 60 000 kr som hon betalar ur egen ficka via ett privat bolag. När Expressen frågar hur hon har råd med får de svaret:

— Vad har du med det att göra, hur jag har råd eller inte? Någon gång kan jag berätta allt.

Vid ett första intervjutillfälle bad Sahlin Expressens journalist att stänga av inspelningen, vilket ger intrycket att saker inte är som det ska med denna anställning.

— Eftersom det handlar om min säkerhet så skulle jag vilja att vi avbröt så kan jag förklara det så kan du avgöra om du vill gå vidare med det sen, sa Sahlin.

Själv tjänar Sahlin enligt regeringen 81 360 kr i månaden för sitt arbete men hennes uppdrag går snart ut. Expressen skriver:

Mona Sahlins uppdrag som nationell samordnare tar slut först i juni. Om uppgifterna i hennes intyg är korrekta så började hon alltså ur egen ficka betala sin före detta livvakt 60 000 kronor i månaden plus sociala avgifter, ett halvår i förväg för att han skulle planera hennes framtida säkerhet, trots att hon under samma tid har personskydd från Stockholmspolisen.

Media mörkade inför 1 maj?
Expressen skriver öppet i sin artikel som publicerades idag, den 4 april, att tidningens intervjuer med Sahlin gjordes den 21 april. Detta innebär att nyheten enkelt hade kunnat släppas innan 1 maj, men av någon anledning inte gjorde det.

Den 1 maj agerade Mona Sahlin dragplåster i Borlänge och talade på Socialdemokraternas förstamajfirande som svar på att Nordiska motståndsrörelsen demonstrerade i staden.

Källa:
Sahlin skrev falskt intyg åt sin före detta livvakt


  • Publicerad:
    2016-05-04 15:05