JUDISK MAKT. Senatorer från de båda största partierna i USA samarbetar för att importera mer läkemedel från Israel istället för från Kina.

Ted Cruz. Skärmbild: Youtube.

Den amerikanske republikanske senatorn för Texas, Ted Cruz, leder en partiöverskridande kampanj för att USA ska minska sitt beroende av läkemedel och sjukvårdsutrustning från Kina. Istället ska man vända sig till Israel för denna import.

Detta skriver den sionistiska nättidningen World Daily News efter en artikel publiceradBreaking Israel News.

Cruz samarbetar med den demokratiske senatorn från Delaware Christopher Coons och ansöker om 12 miljoner dollar av skattebetalarnas pengar för att stärka partnerskapen mellan företag i USA och ”den judiska staten”, ”för att utveckla innovativa medicinska projekt i syfte att upptäcka, behandla och bota covid-19”.

”Jag har under lång tid sagt att Kina utgör det mest tydliga, långsiktiga geopolitiska hotet mot USA”, skrev Cruz på Twitter. ”Vårt beroende av Kina för livsuppehållande mediciner och behandlingar är djupt problematisk”, skrev han också.

Därför vill Cruz att USA vänder sig mer till Israel.

”Israel är inte bara vår vän och allierad, men också en global ledare inom medicin som vi redan samarbetar med inom just dessa frågor”, fortsatte Cruz.

USA har inte längre egen förmåga att läka sin befolkning
Christopher Coons säger att USA och Israel ”är världsledare inom medicinsk teknologi, och det ligger i alla amerikaners och israelers intresse, och resten av världen, att vi samarbetar för att bekämpa covid-19”.

Coons säger också att viruset inte känns vid några landsgränser.

— Detta virus erkänner inga landsgränser, och vårt lagförslag understryker vikten av internationellt samarbete i denna sant globala pandemi, säger Coons.

Det israeliska företaget Pluristem Therapeutics Inc. hävdar att deras behandling mot covid-19 har en överlevnadsgrad på 100 procent av de covid-19 sjuka, vilket – om det stämmer – är första gången i historien som en behandling alltid fungerar för alla patienter.

Forskningslaboratoriet MIGAL som ligger i det av Israel illegalt ockuperade norra Galilén, hävdar att de är på väg att utveckla ett coronavirusvaccin. Om detta är sant, eller bara ett sätt att med falska förespeglingar stärka bolagets aktier, är ännu oklart.

Adam GreenKnow More News kommenterar utspelet med att ingen av de rubriker som dessa publikationer försöker glädja sina läsare med, bör göra någon amerikan glad.

— Det anses alltså dåligt att vara beroende av Kina, men bra att vara beroende av Israel, och bra för hela världen dessutom, samtidigt som USA hotar att bojkotta länder som bojkottar Israel.

Green undrar vad är det som är så bra med att vara beroende av Kina eller av Israel för tillverkning av läkemedel och sjukvårdsutrustning som amerikaner behöver.

Han ställer också frågan varför inte USA själva längre kan framställa sådana saker, och varför Israel ska styra sjukvården i USA – och i förlängningen resten av världen – på detta sätt.


  • Publicerad:
    2020-04-21 14:40