GOTLAND. Efter den senaste tiden händelser på Gotland, som började med att fem främlingar gruppvåldtog en rullstolsbunden kvinna, har nu polisen begärt förstärkning från fastlandet. Anledningen sägs vara att polisen vill ”hantera situationen” med en uppretad allmänhet efter att de misstänkta släppts. Tidigare idag rullade ett stort antal polisfordon in till ön via färja. Nordfront publicerar här läsarbilder på händelsen.

Enligt uppgifter till Nordfront stängdes all färjetrafik till Gotland ned strax efter att polisfordonen tagit sig över. Anledningen sägs vara ”hårt väder”.

Läs mer om den senaste utvecklingen här.

UPPDATERING:

Enligt uppgifter som cirkulerar i media ska det röra sig om specialenheter som är specialiserade på våldsamma situationer, som demonstrationer och våldsamt upplopp.

— Det är en personalförstärkning för att möta eventuella opinionsyttringar, säger Mikael Pettersson som är RLC-befäl vid Stockholmspolisen till Aftonbladet.

De fem rasfrämlingarna som är misstänkta för gruppvåldtäkten ska också ha flyttats från Gotland till okänd plats på grund av hotbilden mot dem.

gotland1

gotland

gotland2

Källa:
Aktuell trafikinformation (Destination Gotland)
Polisen skickar specialenheter till Gotland


  • Publicerad:
    2016-10-07 19:00