Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ron DeSantis: ”I Sverige stympar man barn”

Använde Sverige som skräckexempel i debatt om homolobbyn Har själv förbjudit könsbyte av minderåriga.

Socialstyrelsen skärper alkoholrekommendationerna

Män som dricker fler än fyra öl en gång i månaden ska erbjudas vård Myndigheten hävdar ökad risk för beroende och skador.

Socialstyrelsen: Bunkra mediciner

Ny rekommendation ”Bunkra för minst en månad framåt”.

Regeringens förslag: Låt 16-åringar ändra sitt ”juridiska kön”

Regeringen på offensiv för homolobbyn Vill att könsbytarindustrin ska kunna kringgå Socialstyrelsen.

Myndighetens uppgift: ”Stoppa desinformation om er själva!”

”Ert uppdrag inte upp till diskussion!” Bakgrund: rykten om kidnappning av barn i muslimska familjer.

Kraftig ökning av ”utvecklingsstörda” i landet

Antalet ”utvecklingsstörda” har ökat med 143 procent Ökat med 617 procent i Örebro län.

Tackade nej till stopphormoner för sin son – blev orosanmäld

”Det komplexa i detta fall tvingade oss att anmäla” Flera liknande fall med anmälningar.

Socialstyrelsen inför skärpta riktlinjer för könsbyte på barn

Förbjuder i teorin könsbyte för unga Endast tillåtet för forskning och ”i undantagsfall”.

Socialstyrelsen presenterar: ”Information till dig som tänker skaffa barn med din kusin”

ABSURDISTAN. Att alltfler människor i Sverige gifter sig inom familjen. Alla medicinska risker det medför har fått Socialstyrelsen att agera genom ännu en informationskampanj liknande broschyren ”Till dig som är gift med ett barn”.

Socialstyrelsen sänker kraven för homosexuella blodgivare

BLODGIVNING. Socialstyrelsen sänker kraven för bögar som vill donera blod. Tidigare har det krävts att det måste gå ett år från dess att de haft bögsex, till att de ska få ge blod. Nu sänks gränsen till sex månader.

Socialstyrelsens tvärvändning: Könskorrigerande kirurgi från 15 ej lämpligt

INRIKES. Socialstyrelsen som tidigare godkände regeringens lagförslag om att tillåta ”könskorrigerande” kirurgi från 15 år – och detta utan föräldrarnas tillåtelse – har ändrat uppfattning. Myndigheten menar nu att det inte är lämpligt att genomför sådan kirurgi innan 18-årsdagen.

Amazon vill kartlägga coronaspridningen i Sverige

ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET. Internetjätten för samtal med MSB om coronakartläggning av Sverige.

Fyra nya Coronafall bekräftade i Sverige – sjukvårdens beredskap kritiseras

INRIKES. Fyra nya Coronafall – två i Stockholm, ett i Uppsala och ett i Jönköping – har under fredagen bekräftats i Sverige. Sammanlagt har det bekräftats att elva personer i landet bär på det kinesiska viruset, samtidigt som Sverige kritiseras för dålig beredskap och transparens av experter.

65-årig kvinna lurade danska myndigheter på 168 miljoner

UTRIKES. En 65-årig kvinna står åtalad för att under 25 år ha svindlat den danska Socialstyrelsen på motsvarande 168 miljoner kronor.

Läkare och forskare varnar: “Unga kan komma att ångra könskorrigering”

HOMOLOBBYN. I ett brev till Socialstyrelsen skriver en grupp bestående av bland annat läkare, forskare, statsvetare och lärare och varnar för att den stora ökningen unga som vill ”byta kön” kan vara en trend.

8 av 10 svenskar vill stoppa förslag om könsbyten för unga

POLITIK. Enligt en Sifoundersökning säger 82 procent av svenskarna nej till regeringens förslag att  15-åringar ska kunna genomgå kirurgisk könskorrigering utan sina föräldrars medgivande.

Hemlösheten breder ut sig i landet – inte längre ett storstadsfenomen

INRIKES. Tidigare var hemlöshet framförallt ett storstadsproblem. Men nu har fenomenet etablerat sig även i exempelvis mindre norrländska kommuner, som får allt fler hemlösa personer bland sina invånare.

Utvisningsbeslut? – Ingen fara, var god dröj

MASSINVANDRINGEN. I den här artikeln tittar Nordfront närmare på hur svenska staten, inte bara underlåter att utvisa rasfrämlingar som inte äger någon rätt att befinna sig i Sverige, utan också ständigt anpassar hela systemet för att till och med uppmuntra dem att stanna kvar.

Socialstyrelsen: “Sent aborterade foster som visar livstecken ska inte återupplivas”

ABORTER. Inga försök till livsuppehållande åtgärder på sent aborterade foster som visar livstecken ska få göras, enligt Socialstyrelsens nya riktlinjer till vården. Efter att överläkaren Katarina Strand Brodd vid flera tillfällen försökte att rädda livet på foster som aborterats sent, väcktes för ett år sedan en debatt om gränsen mellan sent aborterade foster och möjligheten att rädda […]

Snart ska skäggbarnen åldersbestämmas även i Sverige

MASSINVANDRINGEN. Tidigare har man inte försökt att åldersbestämma utlänningar som uppger sig vara barn när de söker asyl i Sverige eftersom metoden ansetts osäker. Nu letar man efter nya metoder för att med större säkerhet kunna bestämma åldern på de som kommer hit.

Socialtjänsten förfaller

SVERIGE. En ny rapport visar att socialtjänstens chefer upplever arbetssituationen som ohållbar. Långa handledningstider, bristande kompetens och hög arbetsbelastning gör att barn och föräldrar inte kan vara garanterade en rättvis och säker utredning. Fyra av tio chefer i barn- och ungdomsvården uppger att man inte klarar arbetet enligt socialtjänstlagens intentioner.

Frankrike står fast vid förbud mot homoblod

FRANKRIKE. Homolobbyn i Frankrike har verkat för att homosexuella ska kunna ge blod trots att de bär på allvarliga smittor så som hivviruset. Förbudet kommer dock med all säkerhet stå kvar med anledning av hälsorisken.