NORDFRONT Martin Saxlind summerar Nordfronts verksamhet i januari.

Månaden som gått

I Månaden som gått summerar chefredaktören Nordfronts arbete den gångna månaden och resonerar kring hemsidans utveckling.

Förra månaden inleddes det nya året. Ett nytt inslag på Nordfront i år är Veckans bild där våra fotografer får visa upp sina vackraste bilder.

En annan positiv händelse var att NTV gjorde comeback då vi äntligen hade en större demonstration att bevaka igen. Trots att Säpo och andra institutioner som arbetar för att hålla folket politiskt passivt uppmanade alla att stanna hemma var vi ändå uppskattningsvis 10 000 personer som slöt upp i den mycket lyckade demonstrationen mot vaccinpass i Stockholm den 22 januari.

Coronanarrativet börjar vända

Precis som hela förra året inleddes 2022 med mycket fokus på corona. Både via Nordfront och andra mediers rapportering noterade jag dock en radikal förändring i det offentliga samtalet om coronafrågan. Ibland kan sådana förändringar vara svåra att notera direkt när de sker och vara lättare att se i efterhand, men jag tycker att den här förändringen i januari skedde så pass snabbt och tydligt att den var svår att missa.

I början av månaden lät det som det låtit tidigare. Frankrikes president ville göra livet svårt för de ovaccinerade, en judisk professor i medicinsk etik ville dra in ovaccinerades rätt till hälsoförsäkring och i Tyskland blev dubbelvaccinerade av med sina vaccinpass.

Sedan började tonerna snabbt ändras:

  • SD KU-anmälde statsminister Magdalena Andersson. Partiet tryckte på det orimliga i att införa vaccinpass samtidigt som vaccinets effektivitet blivit alltmer ifrågasatt. Detta var även en vändning för SD då vissa av deras representanter tidigare varit väldigt undergivna och instämt i de etablerade partierna och mediernas linje om att det är en samhällelig plikt att ta det här vaccinet.
  • Flera av Sveriges regioner slog larm om att deras sätt att räkna hur många som är inlagda på sjukhus på grund av covidsmitta ger felaktiga och överdrivna siffror.
  • Europeiska läkemedelsmyndigheten meddelade att man inte tycker att EU-länderna ska överanvända boostersprutor då det inte är bra för immunförsvaret att ta vaccin för ofta.
  • Spanien började behandla corona som en vanlig influensa. Uppgifterna om att den nya omicron-varianten av covid-19 var mindre farlig än tidigare versioner av viruset började också bli mer och mer allmänt accepterade som sanning förra månaden. (Att tidigare varianter inte heller var särskilt farliga för de som inte tillhör någon riskgrupp gick nog tyvärr över mångas huvuden.)
  • Danmark tog täten i Norden när de var först med att avskaffa sina restriktioner. Sverige kommer ta bort många av restriktionerna den här veckan.
  • Sverige var bara ett av många länder med stora folkliga protester mot nedstängningspolitiken och särskilt lastbilsprotesterna i Kanada fick ett stort genomslag i slutet av månaden.

En stor svängning i den globala coronapolitiken kommer ta tid innan den genomdrivits på alla plan och i alla länder. Det kan också hända att utvecklingen vänder och tillfälligt går i negativ riktning igen, men jag tror ändå att det vi nu ser är början på coronakrisens slut.

Jag har alltid haft uppfattningen att det bara varit en fråga om tid innan många av coronarestriktionerna blir permanent skrotade. Jag tror nämligen inte att det ligger i systemets intresse att trampa folket så hårt på tårna som man har gjort de senaste åren. Det är bättre att koka grodan sakta än att slå folket med batong. Och oavsett hur stor användning olika makthavare har av en viss kris så går det inte i längden att lura folk med alltför dramatiska överdrifter för att rättfärdiga oproportionerliga krisåtgärder. Massan må vara trög men den har ändå makt och kan vända sig mot eliten om provokationerna blir för grova. Det finns alltid en gräns och vi har börjat passera den vad gäller corona. Många inklusive vi på Nordfront såg igenom detta i ett väldigt tidigt skede, men nu ser till och med mainstreamaktörer som Framgångspodden igenom det och det blir då ohållbart att fortsätta på den tidigare linjen.

Även om svenska staten och andra aktörer börjar säga att krisen är över betyder det inte att vi glatt ska låtsas som att inget har hänt. Det finns säkert mycket lärdomar att dra genom att studera vilka som tjänat på krisen och vilka förhållanden de har till stater, medier och vetenskapsmän som infört eller legitimerat nedstängningspolitiken. Som Nordfront skrev blev de rikaste i både Sverige och USA rikare under krisen. I Sverige har dessutom priset på bland annat el och diesel ökat kraftigt och reallönerna därmed gått ner. Mot bakgrund av detta är det förståeligt att vissa tror att uttalandet ”you will own nothing and be happy” faktiskt är ett mål för de som styr samhället.

En läsare skrev en ”konspirationskrönika” där den antydda teorin var att den globala industrialiseringen är på väg att drabbas av ett hårt bakslag på grund av en kommande oljebrist och att coronakrisen var ett sätt att försöka bläddra bort korten och dölja sanningen för allmänheten. Jag vill för egen del vara försiktig med spekulerande och tror att olika delar av eliten har olika motiv, men det är ändå uppenbart att samma politiker och journalister som ljuger om att massinvandringen och det pågående folkutbytet är en berikande vinstaffär också på ett bedrägligt sätt framställt coronapandemin som farligare än den är och därmed skapat en kris baserad på propaganda. Det är den här politiska eliten som är skurkarna och människorna som misstror dem och i vissa fall hittar på långsökta konspirationsteorier är bara den folkfientliga elitens offer; många människor blir helt enkelt lite galna för att de lever i ett sinnessjukt samhälle styrt av lögnare.

Just på grund av faran i att bli för konspiratorisk är det dock viktigt att se nyktert på situationen och inse att all makt inte ligger i händerna på onda globalister. Nationalister och folket som helhet har också makt och en förmåga att påverka framtiden.

Valfifflet börjar

2022 är valår i Sverige och i januari kunde vi se förberedelser inför valrörelsen. LO pumpar in många tiotals miljoner kronor i Socialdemokraternas valkampanj. IF Metall, som är ett LO-fack, spottade sina medlemmar lite extra mycket i ansiktet genom att peta en SD-politiker som avdelningen på SSAB i Luleå hade röstat fram som ordförande.

På temat politisk förföljelse nekades Evelina Hahne utbildningsplats hos Hemvärnet på grund av att hon är medlem i ett nationalistiskt parti.

Google lovade också att påverka det svenska valet genom att kontrollera informationsflödena på sina plattformar, vilket man även gjorde i förra valet. Att modern massdemokrati handlar om något annat än vilka som får tillgång till masspropagandamedlen blir mer och mer svårt att tro på.

Politiska klimatförändringar

Vissa positiva tecken i tiden kan dock noteras vad gäller det politiska klimatet i Sverige. I Göteborg tvingades Socialdemokraterna att peta en företrädare från årets valsedel eftersom han öppet visat sympati för AFA.

Ivar Arpi fortsatte också trenden Uppdrag granskning skapade beträffande kritik mot transpropagandan i samhället när han intervjuade en person som ångrat sitt könsbyte. Ex-transan menade att det bara är väldigt få fall där könsbytande med hjälp av hormoner och operationer kommer ha en positiv effekt på personens mående, ett budskap som går helt tvärtemot den etablerade homolobbyns propaganda.

Rent generellt tycker jag att det inom etablissemanget alltmer börjar bli acceptabelt att kritisera de värsta avartsidéerna från de mest extrema kulturmarxisterna. Att på det här sättet bromsa och nyansera debatter lite handlar ju i grund och botten om att man vill kunna fortsätta koka grodan och minska risken för revolutionära reaktioner mot det moderna clownsamhället.

Omgiven av fiender

Slutligen måste dokumentären ”Omgiven av fiender” nämnas. Den har redan fått mer uppmärksamhet än vad den förtjänade i nationella kretsar med tanke på hur negativt vinklad den var, men lyckligtvis har medieintresset för dokumentären och de narcissistiska förrädarna som försökte dra till sig uppmärksamhet i den varit lågt.

Dokumentären har mer utförligt avhandlats i Ledarperspektiv, Radio Nordfront och Vita pillret. Avmaskerat kunde också avslöja att Hugo Edlund som i dokumentären okritiskt målades upp som ett oskyldigt offer för obefogat hat från forna kamrater har agerat informatör åt AFA.

Rekommenderat innehåll:

Månadens rubrik: