SVERIGE. En flicka blev under lördagen sexuellt ofredad av en man på Eriksdalsbadet i Stockholm. Händelsen inträffade bara någon dag efter att badet beslutat att införa separata pooler för män och kvinnor. Beslutet kom efter att flera kvinnor blivit sexuellt trakasserade.

Det var vid fyratiden under lördagen som personalen på Eriksdalsbadet som slog larm till polisen efter att en man ska ha ofredat en liten flicka. Personalen höll uppsikt över mannen tills dess att polispatrullen kom till platsen. När ordningsmakten kom till badet grep de mannen och tog in honom till polistationen för förhör, men han frigavs under kvällen.

Mannen är fortfarande misstänkt för brott och utredningen mot honom pågår fortfarande.

Händelsen inträffade bara några dagar efter att Eriksdalsbadet meddelade att de kommer att införa separata pooler för män och kvinnor. Detta då antalet anmälningar om sexuella trakasserier mot kvinnor ökade under förra året, jämfört med året innan.

En bubbelpool kommer att vara för bara män, en för bara kvinnor och en tredje pool ska fortfarande vara blandad för dem som vill bada med andra av motsatt kön.

— Vi har haft en efterfrågan om detta från framför allt kvinnor, säger Sara Franzén Shilwan, enhetschef vid Eriksdalsbadet.

Källor:
2016-01-09 15:49, Sedlighetsbrott, Stockholm
Eriksdalsbadet inför separata bubbelpooler för kvinnor och män
Flicka sexuellt ofredad på Eriksdalsbadet


  • Publicerad:
    2016-01-10 23:15