AVSLÖJANDE. Skurkkapitalisten George Soros sponsrade den svenskfientliga stiftelsen Expo under valåret 2014 för att påverka svensk politik.

sorosExpo

Nordfront brukar kalla Expo för en sionistiskt underrättelsetjänst. Sedan tidigare är det bland annat känt att juden Gabriel Urwitz genom sitt investmentbolag Segulah stödjer Expo. Även juden Robert Aschberg, som har ett långvarigt engagemang i Expos styrelse, har varit av stor betydelse för Expo och fungerat som en brygga mellan de vänsterextrema journalisterna och Sveriges medieetablissemang.

Nu framkommer det att juden George Soros också sponsrar Expo med stora summor pengar. Det är i samband med att Soros stiftelse Open Society Foundations hackats och fått runt 2 500 interna dokument läckta som detta framkommer.

Det var under valåret 2014 som Soros, som ett led i en paneuropeisk påverkanskampanj där han ville motverka nationalism och EU-motstånd i Europa, sponsrade Expo med 25 000 dollar, vilket med dagens kurser motsvarar 211 000 kronor. Kontaktperson för denna transaktion var Alexander Bengtsson, en person med politisk bakgrund inom Ung Vänster men som numera alltså agerar springpojke åt skurkkapitalister som Soros.

Soros kallade finansieringen ”Enighet är vårt enda val” och pengarna gick till att bekosta projektet ”Tillsammansskapet”. ”Tillsammansskapet” har varit ett misslyckat försök från Expo att starta en antirasistisk gräsrotsrörelse runtom i Sverige, men projektet har alltid känts artificiellt och konstlat och verkar inte ha rönt några större framgångar någonstans annat än att det fungerat som födkrok för opportunistiska antirasister.

I Soros motivering till varför Expo får pengar står följande:

Bidragets syfte är att stödja Stiftelsen Expo med att arrangera två utbildningsläger för aktivister från antirasistiska organisationer och rörelser från olika lokalsamhällen i Sverige. Målet är att stärka infrastrukturen i ”Tillsammansskapet” och träna aktivisterna för kampanjerna i det uppkommande EU-valet och de svenska valen till riksdag, kommun och landsting. Bidraget kommer användas för att transportera och förse deltagarna med logi och utbildningsmaterial, samt täcka administrativa utgifter.

soros-fram

Soros och Sverige
George Soros blev år 1992 känd i Sverige efter en omfattande valutaspekulation mot den svenska kronan. I korta drag kan man säga att han satsade stora belopp i så kallade derivatpapper på att kronan skulle falla. Detta skapade en kedjereaktion och massor av stora företag växlade sina svenska pengar till andra valutor för att alla var rädda för det stora stundande värderaset.

Den desperata situationen gjorde att Riksbanken på kvällen 16 september höjde marginalräntan (styrräntan) till 500%. Denna rekordhöga ränta var endast bestående till 21 september. Detta var en desperat åtgärd för att försvara kronan från vidare spekulationer. När valutaspekulationen fortsatte under mitten av november gav Riksbanken till slut upp försvaret av kronan och eftermiddagen den 19 november ”flöt” kronan. Från att kronan hade haft en fast växlingskurs sjönk den nu med 25% mot D-marken och med 40% mot dollarn. I och med dessa procentsatser ökade således de svenska bankernas utlandsskulder på kort tid samtidigt som de gjorde kreditförluster på 50-80% på sina kommersiella fastigheter. De som hade satsat pengar i att svenska kronan skulle sjunka i värde kunde kamma hem storvinster. Som vanligt är det på skattebetalarnas bekostnad.

Efterverkningarna av denna frammanade finanskris blev i Sverige en enorm kostnad för skattebetalarna. En permanent höjd arbetslöshet och över 2000 finansbolag i konkurs.

Det är alltså en svenskfientlig fräckhet utöver det vanliga Expo uppvisar när man tar emot pengar från Soros.

soros

Soros har också sponsrat de anti-vita kravallerna i Ferguson, vilket var en viktig händelse i skapandet av Black Lives Matter-rörelsen som fortsatt att uppvigla mot vita människor och därmed underblåst de strömningar som numera resulterat i att ett antal vita poliser mördats.

Läs mer om Soros i artikeln ”George Soros – filantrop eller ekonomisk krigsförbrytare?”

Då Open Society Foundations-läckan är omfattande och intressant kan Nordfront få anledning att återkomma med fler artiklar om den vid senare tillfälle.

Källor:
Relevant skärmdump från läckan
Komplett PDF-fil
som laddas ner härifrån


  • Publicerad:
    2016-08-15 12:35