Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

13-åring dog efter covidvaccin – utreds som dödsvållande

Föddes med hjärtfel Fick trots varningar Modernas vaccin.

Brittiska sjukvården importerade aidsblod från USA – tusentals dog

Rapport om blodtransfusionsskandalen visar att tiotusentals smittades varje vecka Både sjukvården och politiker gjorde allt för att mörka.

Nära var tionde pojke mellan 10-14 år får narkotikaklassad adhd-medicin

Adhd-diagnoserna har ökat med 600 procent på 15 år Samtidigt tycks inte adhd som sjukdom ha ökat.

Regionstyret i Värmland vill inte anmäla papperslösa

Vill att vårdpersonal ska undantas från anmälningsplikten ”De ska hjälpa människor i en svår situation och då ska man inte behöva ange folk”.

Vävnad från donerade lik används för att skapa könsorgan åt ”transpersoner”

Transa får kvinnligt kön tillverkat av vävnaden ”alloderm” Är stolt över ursprunget.

Tackade nej till stopphormoner för sin son – blev orosanmäld

”Det komplexa i detta fall tvingade oss att anmäla” Flera liknande fall med anmälningar.

Facktidskrift: ”Läkarnas viktigaste uppgift att minska vårdens klimatavtryck”

”Läkare ska rädda planeten – inte patienter och åtgärda växthusgasutsläpp snarare än sjukdomar”.

Regeringen favoriserar redan gynnade kvinnor i vården

INRIKES. Medan regeringen åberopar ”ett systematiskt missgynnande av kvinnor” inom vården, när man avsätter ”7 kvinnliga vårdmiljarder” – talar statistik och expertis för att det är män som missgynnats.

75-åring dog på sjukhus – fastade inför åtta operationer som alla sköts upp

SJUKVÅRDEN. En man i 75-årsåldern avled på Centralsjukhuset i Karlstad efter att han tvingades fasta inför upprepade operationer. Mannen sökte hjälp för en skadad armbåge men hade även vissa underliggande sjukdomar. Under två veckor genomgick han åtta operationer som samtliga försenades.

Munira Al-Saadi portade sjuka från sjukhusvård – och tog betalt för det

INRIKES. Den rasfrämmande läkaren Munira Al-Saadi hindrade sjuka människor att få vård under pandemin, utan patienters eller deras anhörigas vetskap.

Region Stockholm ställer in vård som inte är akut – kan förlängas

INRIKES. Resursbrist i förhållande till antalet vårdsökande gör att Region Stockholm ställer in all vård som inte är akut, minst till 31 januari 2021.

”Illegala invandrare har rätt till transplantationer i Sverige”

SJUKVÅRDEN. Smer, statens medicinsk-etiska råd, som har till uppgift att ge vägledande yttranden till regering och riksdag i frågor om medicinsk etik skriver i en debattartikel att illegala migranter ska ha rätt till organtransplantationer i Sverige.

Stenkastning under utryckning försenade sjuktransport – fick byta ambulans

MÅNGKULTUREN. En anmälan om blåljussabotage upprättades i Sollentuna sedan en ambulans vandaliserats medan dess personal befann sig i en patients lägenhet. Sjuktransporten försenades då man tvingades byta ambulans.

Löfven: Sjukdom ska bli grund för uppehållstillstånd

MASSINVASIONEN. Om regeringens förslag om migrationspolitiken går igenom så införs av så kallade ”humanitära skäl” att ”sjukdom” ska ligga till grund för uppehållstillstånd i Sverige. Alltmedan svenskar dör i vårdköerna till den överbelastade sjukvården.

Svenska liv är för dyra att vårda – viktigare skänka pengar till främmande länder

SJUKVÅRD. Treåriga Edith anses vara för dyr att vårda. Sverige lägger hellre stora pengar på att rädda andra misskötta staters ekonomi.

Vårdkostnaderna för skjutningar i Stockholm överstiger tio miljoner kronor – bara i år

MÅNGKULTUREN. Bara i rena vårdkostnader för offren landar notan för gängskjutningarna i Stockholm hittills i år på över tio miljoner kronor. Fördelat per skottskadad blir det över en kvarts miljon kronor.

Specialdesignat fältsjukhus avvecklas utan att ha använts

INRIKES. Medan dödstalen för covid-19-patienter eskalerar på Sveriges sjukhus, där syrgas för äldre svenskar slentrianmässigt ersätts med andningshämmande morfin – lägger man nu ner det välutrustade fältsjukhuset i Älvsjö. Det har aldrig använts.

Nya larm från sjuksköterskor – “vi hinner inte mata patienterna”

CORONAKRISEN. Sjuksköterskor fortsätter att larma om sjukvårdens tillstånd. Sjuksköterskor hinner inte mata eller borsta tänderna på patienter. Personalen är utmattad och traumatiserad.

Sjukvårdens nya behandlingsbegränsningar: Kan neka hjärt-lungräddning

INRIKES. Sjukvården har infört nya behandlingsbegränsningar. Det kan innebära att patienter nekas hjärt-lungräddning eller sjukhusvård.

Svensk sjukvård sorterar vilka som ska lämnas att dö i covid-19

CORONAKRISEN. Svenskarna som betalar en av världens högsta skatter informerades så sent som i slutet av februari om att ”beredskapen mot covid-19 är god”. Nu har Socialstyrelsen kommit med riktlinjer för så kallad ”triage” – det vill säga hur vårdpersonal ska bedöma vilka som är värda att räddas och vilka som ska skickas hem direkt.

Akutläkaren: ”Vi står inför en katastrof”

INRIKES. Ingen smittspårning, allt fler coronapatienter med andnöd, inga lediga respiratorer, ingen skyddsutrustning för personal, ingen kontroll. Akutläkare vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna förutspår total katastrof inom svensk sjukvård och det inom en vecka.

69-åring med svåra smärtor fick vänta 46 timmar på akuten – riskerade blodförgiftning

SJUKVÅRDEN. En 69-årig man med svåra smärtor i ryggen fick vänta i 46 timmar på akuten på Skånes universitetssjukhus. Väntetiden innebar risk för blodförgiftning och bestående men.

Sjukvården belastas av okunnig hyrpersonal – måste läras upp på arbetstid

SJUKVÅRDEN. Sjukvårdspersonal måste använda en stor del av sin arbetstid åt att utbilda extrainsatt personal som har otillräckliga kunskaper.

Skadad kvinna fick vänta 2 timmar på ambulans, liggande på golvet

SJUKVÅRDEN. En kvinna som snubblade och föll så illa att hon bröt armen tvingades ligga kvar på golvet på en restaurang och vänta i två timmar tills ambulansen kom. När hon väl kommit till Sundsvalls sjukhus var det fullt och man ville flytta henne till Örnsköldsviks sjukhus.

Kvinna skulle operera tanden – läkaren satte in spiral

INRIKES. En kvinna i Jönköpings län sövdes för att både genomgå en tandoperation och en gynekologisk undersökning. Men när hon vaknade hade en läkare satt in en hormonspiral – av misstag.

Svensk akutsjukvård har haft sin värsta sommar någonsin

SJUKVÅRDEN. Nu larmar vårdpersonal på sjukhus över hela Sverige om den värsta sommaren någonsin. Både läkare och sjuksköterskor vittnar om det svåra läget som i slutänden drabbar patienterna.

Överläkare totalsågar Centerns migrationspolitik

MIGRATIONSPOLITIK. Lärarkåren sattes under hård press på grund av den så kallade gymnasielagen. Nu är det läkarnas tur – om Centerpartiet får som de vill. Det har fått överläkaren Stefan Krakowski att trycka på larmknappen.

U-landsbistånd, arbetskraftsinvandring och kultur är ointressant för väljarna

POLITIK. En färsk undersökning visar att de frågor som engagerar flest väljare är sjukvården, brottsligheten och invandringen. De frågor som nästan ingen bryr sig om är U-landsbistånd, arbetskraftsinvandring och kultur.

Utländsk läkare våldtog barn i Skellefteå – åklagare kräver utvisning

SEXUALBROTT. En barnläkare som misstänks för ett stort antal sexuella övergrepp mot barn, bland annat i Skellefteå, försvarar sig i rättegången med att i hans hemland gör man mer omfattande kroppsundersökningar.

Krisläge på Sundsvalls sjukhus

VÅRD. Ett stort antal överbeläggningar samtidigt som sjukhuset i Sollefteå bit för bit läggs ned. Nu går sjukhuset i Sundsvall in i ”stabsläge” och ”förstärkningsläge”, vilket innebär att sjukvårdsledningen samlas och alla anställda beordras arbeta på sin lediga tid. Detta rapporterar Fjällsjö Nyheter.

Patient: “Akutmottagningen såg ut som ett flyktingläger”

INRIKES. Den svenska sjukvården blir alltmer ansträngd och nu vittnar Pelle Ahrnstedt om hur det såg ut på den Medicinska akutmottagningen på Helsingborgs lasarett när han låg och väntade i ett dygn för att få vård.

Pilotprojekt – Förkortad arbetstid inom vården

SVERIGE. En avdelning på nya Södertälje sjukhus är pilotgrupp för ett nytt arbetssätt. Kortare arbetstid med bibehållen lön. Experimentet har varit i gång sedan årsskiftet men redan nu märks tydliga skillnader i arbetsmiljön.