NORDFRONT Martin Saxlind summerar Nordfronts verksamhet i oktober.

Månaden som gått

I Månaden som gått summerar chefredaktören Nordfronts arbete den gångna månaden och resonerar kring hemsidans utveckling.

Daniel Olofsson proklamerade ”sober october” förra månaden. Hur många som tog sig an och klarade utmaningen är dock oklart, men jag tillhör i alla fall de som inte drack någon alkohol i oktober. Jag fick mer än nog med alkohol i Bulgarien månaden innan och hade dessutom fullt upp med att ställa saker till rätta efter polisens otillbörliga husrannsakan mot mig.

Angående husrannsakan kommer Nordfront förmodligen få anledning att återkomma i det ärendet då det inte är helt överspelat även om polisen snabbt tvingades lämna tillbaka all elektronik de beslagtog hos mig. Polisen står nämligen inte över lagen och kan behöva påminnas om det ibland. Men tills vidare vill jag å Nordfronts vägnar rikta ett stort tack till alla som donerat pengar till tidningen så att bland annat en ny dator snabbt kunde köpas in!

Något som annars utmärkte Nordfronts verksamhet i oktober var debatter. Detta är något vi kanske haft för lite av tidigare men något vi förhoppningsvis kommer få se mer av nu när vi börjat vänja oss vid att vara en fristående tidning med högre tak för öppna meningsskiljaktigheter.

I vårt kommentarsfält (forumet) har våra läsare blivit mer aktiva men det är framför allt i artiklar som våra skribenter startat ett antal intressanta debatter. Inte helt oväntat har åsiktsmaskinen Marcus Hansson varit drivande i detta och han har fått både medhåll och lite mothugg av Emma Karlsson, en gammal skribent som gjorde en imponerande comeback förra månaden efter flera års uppehåll i skrivandet. Först kom Karlsson med egna tillägg till Hanssons tankar om barnuppfostran, sedan fortsatte de två att vända och vrida på frågan om vem som är nationalsocialist. Hansson menade att man måste vara organiserad för att vara en fullfjädrad nationalsocialist medan Karlsson invände att nationalsocialismen är en världsåskådning och att man kan följa den utan att nödvändigtvis vara politiskt organiserad. Det sista ordet (?) kom sedan från Hansson som höll fast vid sin snävare definition där en sann nationalsocialist utifrån sin världsåskådning måste dra korrekta slutsatser, sätta upp politiska mål och slutligen arbeta för att förverkliga dessa mål:

Nationalsocialisten har alltså en grundsyn på världen där man följer naturens lagar och kommer fram till den ideologiska slutsatsen att den europeiska rasen måste bevaras till varje pris och därför behöver ideologiska och politiska strukturer byggas upp för att kunna förverkliga detta mål. I mitt resonemang kan även icke-vita då bli kallade nationalsocialister, men det görs på grundvalen att de förstår vikten av att bevara den vita rasen och framförallt lever efter det. Inte för att de har en biologisk världsåskådning.

Marcus Hansson

Debatter av det här slaget kan vara bra verktyg för att skapa en intern konsensus om vad vi faktiskt menar med vissa begrepp och utåt sett förklara det på ett tydligt sätt för våra läsare.

För egen del hoppade jag in i en debatt som pågått på Motpol och föreslog att Jan Olof Bengtsson borde bli fascist. Tyvärr, men kanske inte alltför oväntat, fick jag inget svar från Bengtsson på frågorna jag ställde, än mindre på förslaget jag gav honom.

Mordet på "Einár" väckte både känslor och debatt

Torsdagen den 21 oktober tidsinställde jag en insändare som publicerades på fredag morgon. Insändaren bemötte en SVT-dokumentär som berättade om hur ”våra barn” dödas när invandrargängen krigar med varandra. Skribenten Oscar Jonsson ifrågasatte om det verkligen var våra svenska barn som drabbades av gängkrigen, för de flesta som skjuts är väl ändå främlingar? Ödets ironi gjorde dock att innan insändaren publicerades så gick Nils ”Einár” Grönberg och blev ihjälskjuten, men han får väl ändå sägas vara ett specialfall.

Einár var en svensk gangsterrappare med ett kort brottsregister och vissa menade att han grävt sin egen grop genom att leva det liv han levde och tillhöra den kriminella subkultur han tillhörde. Paulina Forslund gjorde också skribentcomeback och menade att framför allt systemet ska klandras för Einárs död, att 19-åringen i viss mån bara var ett barn av sin tid och att det är fel att glädjas över en vit ynglings död. Nordfronts nyhetsredaktör, Simon Holmqvist, frågade sig istället hur P3-kvinnorna nu skulle ställa sig till sina favoritartister som förra året var inblandade i kidnappningen av den nu mördade Einár – i fjol höll man gangsterrapparna om ryggen men nu när de kan ligga bakom ett mord kanske även måttet blir rågat för kulturkärringarna?

Löfvens misslyckade förintelsejippo

Det går inte att skriva om oktober utan att nämna Stefan Löfvens misslyckade förintelsekonferens. Inte bara att han fick nobben av nästan alla utländska toppolitiker han bjudit in, lasermän från Nordiska motståndsrörelsen trollade också den pinsamma tillställningen. Trots att staden stängdes ner, att brunnslocken svetsades igen och att luftvärn var insatt för att skydda judejippot i Malmö kunde aktivister projicera sitt budskap på synagogan och andra viktiga platser i Malmö!

Som en duktig goj och lydhund fick Löfven dock en medalj i efterhand och de sionistiska judaspengarna kanske kommer som ett brev på posten nu när han kommer avgå som sosseledare och statsminister.

Gott och blandat

I övrigt hade vi många intressanta nyheter och artiklar som innefattade allt ifrån historiska artiklar om könsroller under 1600-talet, etruskernas ursprung och en 3000 år gammal gravhög som grävs fram i Norge, utrikesnyheter om hur Kina och Ryssland står upp emot kulturmarxismen och Tyskland skamligt förföljer pensionärer som arbetade som sekreterare under andra världskriget. Vi hade också flera intressanta artiklar om den svenska polisen, dels en återblick över onödigt polisvåld med anledning av polisens senaste attack mot fotbollssupportrar, dels gick vi igenom åtalet mot den misstänkte polismördaren i Göteborg – somaliern Sakariye Ali Ahmed.

Månadens roligaste rubrik:

Ökänd saxofonjude misstänks vara seriesnattare

Vita piller:

Alexander Nilsson (RF) misshandlades efter inblandning i hembesök
Widar Nord vann banktvist
LO-medlemmarna vill inte stödja sossarna

Rekommenderad läsning:

Nordens naturliga gränser
Barnuppfostran och politik
Vikten av enighet mellan man och kvinna
”När kollapsen kommer går jag med”
Det krävs en massa utbildning för att människor idag skall förbli så korkade