Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Meditation inför det nya året

KRÖNIKA. Mikael Karlsson skriver en nyårskrönika om det viktiga i livet.

Ni skapade skolmördaren

KOMMENTAR. Drygt ett år efter Anton Lundin Petterssons attack i Trollhättan genomlyser Mikael Karlsson medias drev mot den nationella rörelsen där en ung man används som slagträ.

Äckel och gift

MEDIA. Mikael Karlsson kommenterar Norrans och Vänsterbottens-Kurirens vidriga agerande och agenda.

Vit mans börda

MASSINVANDRING. Det finns vissa bland vårt folk som avskyr europeiska invandrare som exempelvis arbetar i Sverige, men ser icke-vita invandrare som barn vi måste ta hand om. Vad ligger bakom detta?

Juden befaller

  MEDIA. Nya Tiders medverkan i SVT får den kommersiella tidningen DN:s chefredaktör (((Peter Wolodarski))) att plocka fram piskan och tvinga SVT:s programchef Jan Helin till lydnad. Nationalism i statlig media och tillrättavisade gojer är dagens ämnen.

Kommunism mot kulturvänstern

KOMMUNISM. Frank Baude lämnade år 2014 Kommunistiska Partiet, ett parti han varit ordförande för i 28 år. Här kommenteras valda delar av Proletärens intervju med Baude.

Criminal

FILM. Mikael Karlsson recenserar Hollywoods nya propagandafilm mot visselblåsare.

Ta ansvar för kvinnorna!

KVINNOFRÅGAN. Förra veckan frågade Nordfront läsarna hur vi ska bemöta hotbilden mot våra nordiska kvinnor. Mikael Karlsson delar med sig av sina tankar.

Djävulen bakom kulisserna

JUDISK MAKT. George Soros har av Nordfronts läsare pekats ut som världens ondaste människa. Det visar sig nu att han har unika planer för världens utveckling.

Nordiska värderingar

SAMHÄLLE. Mikael Karlsson skriver om hur Nordiska Motståndsrörelsens medlemmar lyckas vara en del av samhället trots mediahetsen, och vilka framgångsfaktorer som kan ligga bakom.

Nedsvärtade hjältar

KULTUR. Sedan en tid tillbaka införs alltmer så kallad mångkultur i den underhållning vi konsumerar. Från inkvoterade färgade statister i Hobbit till en subsaharisk afrikan som Heimdall pådyvlas vi denna falska mångfald. Mikael Karlsson undersöker här populärkulturens diversifiering.

Existentiell terror

FRANKRIKE. Återigen har ett terrordåd begåtts på europeisk mark. Muslimen Mohamed Lahouaiej Bouhlel, tillika fransk medborgare, slog till på Frankrikes nationaldag som blev en blodig historia. Mikael Karlsson skriver om den pågående terrorn.

Platons Staten: Bok 2

FILOSOFI. Mikael Karlsson presenterar och kommenterar här valda delar ur den andra boken av Platons verk Staten, på grekiska Politeia.

Efter Brexit

KOMMENTAR. Mikael Karlsson delar i denna artikel med sig sina tankar om Brexit. Vad innebär Brexit, och vad är nästa steg?

Värdlandsavtalet med NATO

GEOPOLITIK. Mikael Karlsson kommenterar här processen där Sverige närmare sig en anslutning till Nato. Vad är Nato egentligen, och vad är dess syfte?

Storbritannien folkomröstar om EU

BREXIT. I morgon håller Storbritannien en folkomröstning om fortsatt EU-medlemskap. Vi hoppas på att britterna röstar sig ur EU, då EU i praktiken är en anti-europeisk överstat som driver en agenda där massinvandring, maktcentralisering och en liberal världsåskådning står i centrum.

Terror och politisk korrekthet

TERRORISM. Mikael Karlsson reflekterar här över terrordådet i Orlando, Florida. Vem var Omar Saddiqui Mateen och varför mördade han dussintals homosexuella?

Kulturkampen

KULTUR. Mikael Karlsson påvisar här anledningen till att vi för en kulturkamp, och kulturens viktiga funktion för vår överlevnad och blomstring som folk – liksom hur den är sårbar för angrepp utifrån.

De goda och de onda

KULTUR. Jan Lööf får för sin arbetsgivare Bonnier Carlsens förlag inte sälja barnböcker där piraten Omar och svarta jazzmusiker förekommer. Mikael Karlsson frågar sig vad det egentliga problemet är, och hur dessa mediala makthavare resonerar?

Nedläggningen av Sverige

GLOBALISERING. Livsmedelsföretaget Findus ägare Nomad Foods har, med den statliga Första AP-fondens goda minne, beslutat sig för att lägga ner sin produktion i skånska Bjuv. Mikael Karlsson undersöker förloppet och dess upphovsmän närmare – och presenterar alternativ.

Stulen kultur

KULTUR. Fenomenet kulturell appropriering börjar så sakteliga komma på tal i etablerad media i Sverige. I USA har begreppet använts i några år. Mikael Karlsson resonerar kring vad det egentligen innebär.

Segregation och tolerans

MÅNGKULTUR. En ny artikel på ScienceNordic beskriver hur segregation naturligt uppstår även i fall där människor är ”toleranta”. Mikael Karlsson analyserar de resultat som presenteras.

Platons Staten: Bok 1

FILOSOFI. Mikael Karlsson presenterar och kommenterar här valda delar ur den första boken av Platons verk Staten, på grekiska Politeia.

Skolverket och “Förintelsen”

REVISIONISM. Mikael Karlsson dekonstruerar här Skolverkets hantering av ”förintelseförnekare” i klassrummen.

Vänstern och välfärdsstaten

SAMHÄLLE. Mikael Karlsson förklarar hur man kan argumentera med en socialdemokrat eller annan vänstermänniska och förhoppningsvis övertyga dem om att nationalsocialism är nödvändigt för att rädda välfärden.

Nazism och nationalsocialism

SPRÅK. Mikael Karlsson frågar sig här vad en nazist är, varför media och politiker slänger sig med uttrycket jämt och ständigt och vad man kan göra åt saken.

Platon och den västerländska filosofin

FILOSOFI. Platon är en omskriven grekisk filosof, som av många anses vara den västerlänska filosofins fader. Mikael Karlsson har skivit en kort presentation av denne tänkare, som idag inte anses politiskt korrekt av det vänsterliberala etablissemanget.

“Vikings” blir mångkulturell

ANALYS. Mikael Karlsson skriver här om serien Vikings och den nya kulturmarxistiska inriktningen på serien i säsong 4.

Ljuspunkter

KRÖNIKA. Mikael Karlsson skriver om en värld i kraftig förändring – äntligen till det bättre.

Angreppet på Europa

KOMMENTAR. Nyårsnatten år 2016 kommer att minnas som en mörk dag i Europas historia. Ursprungsbefolkningen i flera europeiska nationer fick då bekanta sig med en ny aspekt av det mångkulturella samhället.

Kollektiv frihet – en analys av Nordiska motståndsrörelsens försvarspolitik

VÅR VÄG. Mikael Karlsson skriver om den åttonde punkten av Nordiska motståndsrörelsens partiprogram.

Att sätta hästen framför vagnen – en analys av Nordiska motståndsrörelsens invandringspolitik

VÅR VÄG. Mikael Karlsson skriver om den första punkten av Nordiska motståndsrörelsens partiprogram.

Ett avväpnat folk är inte fritt

VAPENFRÅGAN. Mikael Karlsson skriver här om avväpningen av laglydiga medborgare och hur möjligheten till effektivt självförsvar, och själva vapeninnehavet i sig, är direkt kopplade till övriga fri- och rättigheter.

Andrew Anglin trollade #BlacksOnCampus

MEDIA. Andrew Anglin testade psykologiska mekanismer och mainstream-medias makt att styra befolkningens tankar och beteende.

Kevin MacDonalds trilogi om judendomen

IDEOLOGI. Mikael Karlsson introducerar och analyserar Kevin MacDonalds arbete om judendomen som en gruppevolutionär strategi.

Rasfrågans ställning bland svenskar

RASFRÅGAN. Mikael Karlsson kommenterar här VoF-undersökningen 2015 som bland annat berör uppfattningar om rasfrågan indelat efter partitillhörighet.

Sjukförklarad etnisk konflikt

SAMHÄLLE. Varför används egentligen begreppet antisemitism och vad betyder det? Mikael Karlsson skriver om intressekonflikter som sjukförklaras.

Två sorters moral

SAMHÄLLE. Moral, från latinets moralitas, handlar om att skilja på rätt och fel. Från skribentens perspektiv är två olika typer av moral intressanta.

Immigration eller invasion?

MASSINVANDRING. Går det längre tala om immigration och invandring? Mikael Karlsson skriver om tidigare folkförflyttningar och jämför dem med dagens främlingsinvasion.

Det spelar ingen roll om du är rasist

SAMHÄLLE. Med anledning av ett antal händelser den senaste tiden finns anledning att återkomma till ämnet politisk polarisering, men nu från ett mer praktiskt perspektiv.