Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Poliskälla: Rikspolischefen nu inblandad i polisens planering!

Av Redaktionen, 2017-09-04
redaktionen@nordfront.se

30 SEPTEMBER. Göteborgspolisen har körts över inför Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg. Dan Eliasson och polisens NOA-grupp har ”tagit över polisens planering”, säger en poliskälla till Nordfront.

30 september-demonstrationen i Göteborg närmar sig och polisens handläggning av Nordiska motståndsrörelsens demonstrationsansökan har dragit ut flera veckor. Enligt uppgift ska detta bero på att rikspolischefen Dan Eliasson själv och polisens nationella operativa avdelning (NOA) i Stockholm nu tagit över planeringen.

— Polisens planering har tagits över av rikspolischefen själv, uppger poliskällan till Nordfront.

— Jag är inte heller nöjd med Dan Eliasson, säger källan när vi påpekar rikspolischefens svenskfientliga bakgrund och kraftigt negativa inställning till invandringskritiker.

Dan Eliasson – utsedd av samma krafter som Motståndsrörelsen demonstrerar mot
Dan Eliasson har gjort sig känd för en rad svenskfientliga uttalanden och andra mycket olämpliga kommentarer som han gjort i egenskap av myndighetschef.

Han har bland annat sagt att han ”kräks” över att invandringskritiker tillåts debattera. Mest känd är han kanske för kod 291 som syftar till att tysta ner den brottslighet som sker i främlingsinvasionens spår, vilket är sådant som Nordiska motståndsrörelsen istället vill lyfta fram.

Eliasson är även utsedd av regeringen själv, alltså den instans som Nordiska motståndsrörelsen kommer att demonstrera emot. Att förbrytarna som styr själv lägger sig i hur protesterna mot dem ska skötas, kan ses som ytterligare en bekräftelse på att dagens regim inte är legitim.

Haft en bra dialog med Göteborgspolisen
Motståndsrörelsens arrangör Simon Engelin och andra utsedda personer inom Motståndsrörelsen har hittills haft en bra dialog med Göteborgspolisen som visat sig vara resonabel och kunnat resonera sig fram till lösningar som underlättar för alla parter.

Polischefen i Storgöteborg, Erik Nord, har vidare flera gånger uttalat sig i media och slagit fast att Motståndsrörelsens mötesfrihet inte kommer inskränkas eller begränsas. Nord har bland annat uttalat att det är extremvänstern som stör ordningen men att polisen [inte kommer] skylla på att det blir så bråkigt när högerextrema demonstrerar” utan tvärtom se till att polisen följer svensk grundlag.

— Man ska göra sitt yttersta som polis för att alla ska få yttrandefrihet, har Nord bland annat uttalat.

Erik Nord ville upprätthålla yttrandefriheten. Tycks nu vara bortkopplad av Dan Eliasson.

Vad gäller dialogen inför demonstrationen har Motståndsrörelsens arrangörer och polisen i stort sett varit överens om startplats och slutdestination och bara diskuterat detaljer kring själva färdvägen. När Nordfront nu frågar poliskällan om dessa polislöften nu inte alls gäller längre svarar han att han ”kan inte svara på det”. Poliskällan säger att besked om detta kommer nu i veckan.

Hur det blir nu när rikspolischefen tar över planeringen återstår att se. Dan Eliasson tillhör samma förbrytarvälde som sin uppdragsgivare i regeringen som utövar folkmord på svenska folket genom massinvandring och tvångsintegration.

Att Eliasson hatar nationella och ser sin maktposition hotad nu när den nationella rörelsen växer, kan vi se som givet. Lika självklart är det att Eliasson inte har samma ambitioner att ”göra sitt yttersta som polis för att alla ska få yttrandefrihet” med tanke på att han ”kräks” när invandringskritiker deltar i den offentliga debatten.

”Största polisinsatsen i modern tid”
Poliskällan säger till Nordfront att detta kommer vara ”den största polisinsatsen i Sverige i modern tid” och att man från polisens håll jämför polisinsatsen med EU-toppmötet 2001, som slutade med att extremvänstern vandaliserade stora delar av Göteborg.

— Det här är så stort. Det är nationell samling. Vi kommer ta poliser från hela Sverige, säger han.

Polisen har uppgett att besked om demonstrationen kommer nu i veckan. Om Dan Eliasson då försökt att på något sätt sabotera Motståndsrörelsens rätt till yttrandefrihet för att förhindra rättmätig kritik mot de förbrytare som styr, vill vi uppmana alla frihetsälskande svenskar att faktiskt sluta upp i leden den 30 september. Om rättsstaten blir satt på undantag för att förhindra oppositionen så kommer DU att vara näst på tur.

Demonstrationen kommer alltså oavsett vilka besked vi får i veckan att bli av och det kommer enligt alla prognoser att bli den största, sant regimkritiska manifestationen på mycket länge.


  • Publicerad:
    2017-09-04 21:55