NORDFRONT Martin Saxlind summerar Nordfronts verksamhet i oktober.

Månaden som gått

I Månaden som gått summerar chefredaktören Nordfronts arbete den gångna månaden och resonerar kring hemsidans utveckling.

Kulturbunkern levererade förra månaden de sista två delarna i sin serie om Alice Cooper. Man återpublicerade också ett gammalt Halloween-avsnitt och Daniel Olofsson återpublicerade sin artikel från förra året om Sober October.

Nationalism

Som vanligt hade vi flera nyheter som berörde nationalism i oktober. Bland annat skrev vi tidigt i oktober ett reportage om ISD memorial-spelningen som ägde rum vid månadsskiftet.

Vi kunde också konstatera att insamlingen till Tyskland-dokumentären med Vera Oredsson och Ursula Haverbeck snabbt gick i mål. Nordfronts månadsinsamling nådde dock bara 80% av det uppsatta målet och november har börjat relativt trögt. Vi förstår att det finns mycket andra utgifter nu när julen närmar sig men uppskattar förstås all hjälp vi kan få. Uppgifter om hur man donerar till Nordfront finns både beskrivet i botten av alla artiklar och mer utförligt här.

Vidare rapporterade vi om Nordiska motståndsrörelsens två aktioner mot Israel som ägde rum i Stockholm, där den ena var en protest mot en sionistisk demonstration och den andra var en heldag med offentlig aktivism och flera tal bland annat utanför riksdagen och vid Sergels torg.

Nordfront uppmärksammade också att Motståndsrörelsen deltog på en europeisk kongress i Wien.

Alan Balogh, en av grundarna av National Justice Party, blev även intervjuad av Nordic Frontier i oktober.

I Australien vann den pro-vita sidan en viktig folkomröstning mot ett anti-vitt lagförslag som nationalister kampanjat emot.

Christian Peterson vann mot den brottsdömde vänsterextremisten Tobias Hübinette och blev ej avstängd från Karlstad universitet. Peterson anslöt också till kritikerna av Alternativ för Sverige, som han tidigare var medlem i.

Vi uppmärksammade även en del fulspel förra månaden. Den danske författaren och nationalsocialisten Povl Riis-Knudsen blev till exempel avstängd från den största bokhandeln i Danmark som tidigare sålt hans böcker.

Expressen hängde också ut en ung person som tidigare haft nationella sympatier som ”nazist”, efter att denne häktats misstänkt för ett mord. Som ett brev på posten fick den unge mannens mor därför sitt hem totalförstört av en bomb. Men Bonnierblaskan skäms förstås inte för det. När de svenska antifascisterna blivit för fega får sionistklanen börja uppvigla invandrargängen istället.

I den fantastiskt fria och felfria tyska liberala demokratin blev en av Alternativ för Tysklands två partiledare, Tino Chrupalla, stucken med en spruta och fick en okänd substans injicerad i sig. Ingen har gripits för vad som rimligtvis bör ha varit en attack med syfte att skrämma Chrupalla, då det inte verkar ha varit något farligt gift som injicerades men själva attacken förstås ändå är väldigt obehaglig. Detta händer i en kontext där AfD enligt opinionsundersökningar är det näst största partiet i Tyskland och statens svar på det har varit att klassificera en lokalavdelning som ”extremistisk” för att få övervaka partiets medlemmar.

Hamas väckte monstret

Överlägset mest uppmärksamhet på Nordfront i oktober fick förstås konflikten mellan Palestina och Israel. Vi ser ut att ha skrivit runt 70 artiklar som på olika sätt relaterar till konflikten, och jag måste säga att vi bland svenska medier förmodligen haft den bästa rapporteringen:

Vänsterextremism

Som vanligt har Nordfront också bevakat den röda ohyran i Sverige:

Övrigt

Trots fokuset på den judiska ockupantstatens härjningar hade vi väldigt bra bredd med många andra intressanta nyheter:

Vi hade flera nyheter som berörde koranbränningar och islamistattacken i Bryssel:

Den politiska utvecklingen i Slovakien skrev vi också flera artiklar om:

Utvalda artiklar