NORDFRONT Martin Saxlind summerar Nordfronts verksamhet i april.

Månaden som gått

I Månaden som gått summerar chefredaktören Nordfronts arbete den gångna månaden och resonerar kring hemsidans utveckling.

April inleddes traditionsenligt med ett skämt som en hel del personer faktiskt gick på. Vissa blev också väldigt besvikna då det inte gick att donera till ryska drönare.

Med anledning av att det är 30 år sedan massakern i Waco diskuterades detta och en ny dokumentär i Radio Nordfront.

I samband med påsken recenserade Simon Holmqvist sin deppiga favoritfilm ”Passion Of The Christ”, som också diskuterades i radion.

Vi sände även ett avsnitt av Bellum om PB:n och utmaningar förra månaden.

För egen del skrev jag om begreppet ”vilja till makt” ur en politisk synvinkel och hur pedofili i princip är ett naturligt inslag i ett liberalt samhälle.

Artificiell Intelligens

Nordfront.se är en partipolitiskt obunden nättidning som skriver om nyheter och annat material. De skriver också andra texter som de hoppas ska vara informativa och inspirerande.

Microsofts chattbot på Bing

Ett ämne som varit återkommande på Nordfront i april är AI. SVT beklagade sig över att Googles AI bland annat hämtar in information från Nordfront och DN skrev att Microsofts chattbot uttrycker sig för objektivt om Nordfront.

Elon Musk, som nyligen var med och föreslog ett tillfälligt stopp av AI-utvecklingen, gick också ut med att han vill skapa en sanningssökande AI utan politiskt korrekta begränsningar.

I övrigt uppmärksammade vi hur AI-fusk avslöjats på Chalmers och att AI indirekt uppmuntrat till ett ”klimat-motiverat” självmord.

Populärkultur

Förra månaden hade vi återigen mycket recensioner på Nordfront.

Gust Johnson gav tummen upp till båda ”Point Break”-filmerna, ”Law Abiding Citizen”, och ”Frailty” men sågade sedan ”Peter Pan & Wendy”. Han skrev också om den kommande PK-filmen ”The Marvels” och hur Disney har problem med sina skådespelare.

Samtidigt som Egypten rasade mot Netflix afrikanisering av ”Kleopatra” rasade Daniel Olofsson mot en dokumentär om libanesisk tjejmetal. Olofsson skrev vidare om retrogaming och tipsade om tre gamla spel.

Sverige

Inrikes kunde vi notera att invandringen ökat under den ”blåbruna” regeringen och att L-ledaren Johan Persson menar att ”Tidöavtalet” inte är särskilt viktigt.

Tre kriminella främlingar dömdes till livstids fängelse för mordet på 12-åriga Adriana som av misstag blev ihjälskjuten när invandrarna öppnade eld mot människor utanför en McDonalds-restaurang i södra Stockholm. En kvinnlig polisinspektör åtalades också för att ha gjort olagliga sökningar på en gängkriminell man som hon hade en otrohetsaffär med.

En homosexuell polisman avslöjades av Dumpen vara på jakt efter minderåriga på bögappen Grindr. Patrik Sjöberg från Dumpen blev också milt attackerad av en pedofil som de konfronterade förra månaden.

Som vanligt skrev vi också en del om vänsterextremister:

  • Vänsterextremisten Loan Sundman stämdes för att kallat Rasmus Paludan för pedofil.
  • En AFA-butik bytte namn efter att Avmaskerat avslöjat vilka som låg bakom butiken.
  • En ledande AFA-aktivist har utbildat sig till lärare och blivit godkänd av Skolverket att undervisa barn och ungdomar i samhällsvetenskap.

Finland

I Finland hölls det val i april och Sanna Marin förlorade valet. Trots pågående regeringsskifte bromsades inte Nato-medlemskapet och Finland blev formellt medlemmar i Nato. Rådet till Nato-kritiska finländare är att de inte ska tänka för mycket när de gör värnplikten.

Yle lurades också till att publicera ett hakkors efter att en skräpplockarkampanj blivit trollad.

Utrikes

Några andra intressanta nyheter från Europa och USA var:

Tucker Carlsson

Avslutningsvis var den tongivande amerikanske samhällsdebattören Tucker Carlsson på tapeten i april. Först gjorde han ett mindre smickrande uttalande där han tog avstånd från personer som vill stå upp för vita amerikaners intressen när vita blir en minoritet i USA. Sedan fick han något oväntat lämna Fox News, vilket gav upphov till mycket skriverier och spekulationer – även i Radio Nordfront.

För egen del fick detta mig att ta tag i att läsa Tucker Carlsons bok ”Ship of Fools” som länge legat i min hög med olästa böcker. Så nu när jag är klar med den här månadsrapporten ska jag börja recensera den boken.

Rekommenderad läsning