NORDFRONT Martin Saxlind summerar Nordfronts verksamhet i februari 2024.

Månaden som gått

I Månaden som gått summerar chefredaktören Nordfronts arbete den gångna månaden och resonerar kring hemsidans utveckling.

Organisationsdagarna i slutet av februari meddelades den stora nyheten att Nordfronts förre chefredaktör, Fredrik Vejdeland, nu tar över som Nordiska motståndsrörelsens ledare. Jag skrev en artikel där jag kommenterade ledarbytet och vi diskuterade även nyheten i Radio Nordfront.

Jag publicerade vidare en artikel med rubriken ”Ansvar” som indirekt relaterar till ledarbytet, då jag tycker att fler nationella måste vara beredda att ta ansvar på olika sätt. För egen del kommer jag ta över ansvaret för Nordisk Radio som Vejdeland tidigare chefat över men inte längre kommer ha tid med nu som ledare för Motståndsrörelsen.

I början av februari släpptes den tvådelade intervjun som Guldtand spelat in med mig. På Organisationsdagarna spelade vi även in ett nytt avsnitt av Bellum om boxningsturneringen:

Nordfronts nyhetsredaktör, Simon Holmqvist, skrev en insiktsfull artikel om maktkampen i Kiev där Volodymyr Zelenskyj avskedade sin försvarsminister. Holmqvist kommenterade även hur Emmanuel Macron ville att Nato-länder skulle börja skicka marktrupper till Ukraina, vilket han dock inte fick något gehör för.

Förövrigt jobbar jag och Holmqvist på en skriftlig intervju med en rysk nationalist som deltagit i kriget i Ukraina, som en uppföljning på intervjun vi gjorde förra året med en ukrainsk nationalist.

Vår fotograf, Henrik Pihlström, levererade två bildreportage i februari: ett från demonstrationen mot SVT och ett från Bulgarien där två manifestationer genomfördes.

Marcus Hansson har som vanligt varit väldigt produktiv i februari. Han avslutade sin artikelserie om identitet med att ifrågasätta om svenskhet fortfarande är en fungerande etnisk identitet eller om den behöver bytas ut mot något nytt, vilket mynnade ut i en intressant diskussion i Radio Nordfront.

Vidare skrev Hansson tre artiklar om Benito Mussolini:

Hansson granskade också hur svenskar tyvärr var banbrytande inom porrtidningsbranschen:

Daniel Olofsson, vår kulturredaktör, recenserade klassikern Fahrenheit 451.

Tucker Carlsson intervjuar Putin

Samtidigt som Joe Bidens mentala kapacitet kraftigt ifrågasattes hemma i USA passade den konservative profilen och journalisten Tucker Carlsson på att smita utomlands och besöka Ryssland. Carlsson hade tidigare stoppats av CIA från att utföra en intervju med Rysslands president Vladimir Putin, men nu lyckades han med detta.

EU:s svar på detta blev att hota Carlsson med ”sanktioner”. Den ”fria” svenska pressen med TV4 i spetsen uppmanade dessutom allmänheten att inte titta på Putin-intervjun, utan istället titta på utdrag som ”experter” valt ut åt plebejerna.

Repression

Såväl i Sverige som utomlands har nationalister fängslats och förföljts på olika sätt:

Dödsfall

I Ryssland dog den fängslade, ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj. Väst var snabba med att anklaga Putin och Kreml för dödsfallet, men Ukrainas underrättelsetjänst – som inte direkt har anledning att ljuga till Rysslands fördel – menar att uppgifter de kommit över istället pekar på att Navalnyj dog en naturlig död.

En annan offentlig person som lämnade jordelivet – och nu, om det finns ett efterliv, svettas och plågas i underjorden – är ”lord” Jacob Rothschild.

Övrigt

Bland de 188 artiklar vi publicerade i februari finns det som vanligt ett brett spektrum av intressanta nyheter.

Några intressanta utrikesnyheter:

Några intressanta inrikesnyheter:

Rekommenderad läsning