NORDFRONT Martin Saxlind summerar Nordfronts verksamhet i februari.

Månaden som gått

I Månaden som gått summerar chefredaktören Nordfronts arbete den gångna månaden och resonerar kring hemsidans utveckling.

I februari levererade Henrik Pihlström ett högkvalitativt bildreportage från Bulgarien och firandet av 150-årsdagen av Vasil Levskis martyrdöd.

Även Urkult blickade österut och försökte reda ut om det är Ukraina eller Ryssland som har bäst black metal.

Hemma i Sverige uppmärksammade Nordfront blixtdemonstrationen mot Nato som Nordiska motståndsrörelsen höll i Stockholm.

Turkiets flagga eldas utanför Turkiets ambassad i Stockholm.

Värt att nämna är också att Vera Oredsson firade sin 95-årsdag förra månaden.

Vidare lanserade Daniel Olofsson en ny satsning där han kommer publicera spännande matrecept för alla matentusiaster.

Sverigedemokraterna

Under månaden var Sverigedemokraterna på tapeten. SD-juden Kent Ekeroth sökte jobb som chef på Migrationsverket men fick nobben. En annan SD-politiker blev utfryst och fick inte vara med och godhetsignalera på en Ukrainademonstration i Malmö.

Mer intressant var massuteslutningen av SD-politiker i Klippan efter att SD-företrädarna där tog in två uteslutna partikamrater i kommunstyrelsen, vilket SD-ledningen inte gillade då personerna hade politisk bakgrund i Nationalsocialistisk front (NSF). Fredrik Vejdeland kommenterade i en artikel denna positiva utveckling där radikalare element inom SD tröttnat på att bli hunsade av partiledningen.

Ukraina-kriget

Den 24 februari var det på dagen ett år sedan ryska trupper gick in i Ukraina. Nato hyllade kriget som ett stort epos på Twitter och drog paralleller till Star Wars och Harry Potter, av någon konstig anledning.

Mer allvarligt var att den prisbelönte journalisten Seymour Hersh, som också råkar vara jude, avslöjade att det ledande Nato-landet USA låg bakom terrorattentatet mot Nord Stream. Att det var USA som låg bakom detta förstod många redan, men Hershs artikel var ändå en bra bekräftelse som dessutom pekade ut viktiga pusselbitar som hur vissa judar i USA:s ledning varit pådrivande i detta.

Samtidigt som hela EU blundar för USA:s öppna attack mot viktig europeisk infrastruktur – och samtidigt som flera EU-länder öser vapen på Ukraina – pekade EU-politrukerna finger åt Kina och sa att det finns en röd linje som förbjuder Kina från att sälja vapen till Ryssland.

En intressant nyhet som förmodligen skapade syntax error i många PK-hjärnor var nyheten om den ukrainska flickan som flydde till USA och hamnade i ett nytt helvete när hon tvingades gå i en skola som till 90% bestod av icke-vita ”minoriteter”.

Nato-frågan

DN-journalisten Emma Bouvin skrev förra månaden om hur hon fick låtsas att hon var norska när hon besökte Turkiet. Det turkiska folket hyser tydligen inte så varma känslor för Sverige, trots att vi i princip redan är med i samma krigsallians. Hemma i Sverige slog den nye C-ledaren, turken Muharrem Demirok, också bottenrekord i en Novus-mätning som visade att bara 3% av väljarkåren har förtroende för honom.

Turkiet öppnade tyvärr ändå upp för nya möten med Sverige om Nato-medlemskapet i februari. Lyckligtvis har Ungern börjat uttrycka skepsis till den svenska ansökan nu också.

Nordfronts egna gräv och avslöjanden

Vita piller

Det utvalda folket

Rekommenderat material