NORDFRONT Martin Saxlind summerar Nordfronts verksamhet i juni.

Månaden som gått

I Månaden som gått summerar chefredaktören Nordfronts arbete den gångna månaden och resonerar kring hemsidans utveckling.

Trots att vi hade lite lugnare uppdatering under midsommarveckan publicerade Nordfront 209 artiklar i juni.

I slutet av månaden arrangerade vi en insamling till Elin Reinhardt som i egenskap av ansvarig utgivare för Nordfront har dömts till böter för åsiktsbrott. Stort tack till alla som bidrog till insamlingen och såg till att den gick i mål på bara några dagar!

Jag gick också ut med hur mycket pengar vi behöver få in för att täcka Nordfronts löpande utgifter varje månad. Hur vi ligger till varje månad kommer gå att följa via en mätare som syns i botten av våra artiklar och på löpsedeln. Även denna insamling har börjat lovande och vi är nästan i mål med vad vi behöver få in för juli trots att månaden precis har börjat. Mätaren kommer nollställas igen inför nästa månadsskifte.

Månadsbudget april

För att gå runt ekonomiskt behöver Nordfront få in ca 20 000 kr i månaden.

Swisha till 072-875 04 27 för att donera till Nordfront. Märk överföringarna med ”Gåva”. Daniel Olofsson står som mottagare.

19%
insamlat

I juni gick vi vidare ut med att kommentarsfältet tillfälligt är ur funktion och att läsare istället hänvisas till Telegram där våra nyheter går att diskutera. Förmodligen kommer vi återaktivera en enklare form av kommentarsfält på hemsidan igen senare i år.

En viktig sak vi gick ut med förra veckan var att Nordfront efterlyser nyhetsskribenter. Vi behöver fler personer som hjälper till med nyhetsskrivandet då flera av oss som jobbar med hemsidan drunknar i jobb och har svårt att hinna med att skriva om alla nyheter som vi borde skriva om.

Förra veckan beslutade JK att polisen måste betala 10 000 kr i skadestånd till mig för deras oskäliga husrannsakan 2021. Även om processen har dragit ut på tiden är det bra att få svart på vitt att polisen agerat så pass mycket fel att de måste kompensera mig för det.

Eget material

I början av juni bjöd Henrik Pihlström på ännu ett intressant resereportage, denna gång från Frankrike.

Russleman listade Donald Trumps 10 mest svekfulla ögonblick i en artikel som hårt men rättvist sågar Trump. Artikeln var delvis skriven som svar till omröstningen i maj där Nordfronts läsare ändå föredrog Trump framför några av de andra troliga kandidaterna i det kommande presidentvalet i USA.

Förra månaden lät vi också våra läsare ta ställning till Ukraina-konflikten, transornas barnsagostunder, det ökande gängvåldet och anti-kommunism.

Andreas Ljung recenserade ”Patriotism” av Yukio Mishima och jag recenserade Hermann Lönns bok ”Der Wehrwolf”.

Jag skrev även en kommentar kring begreppet ”våldsbejakande extremism” som flitigt används från myndighetshåll. På temat extremism översatte vi också en artikel av Ted Kaczynski som analyserar hur revolutioner uppstår. Då det var en lång artikel testade jag att spela in en ljudversion av artikeln, något jag tror att vi kommer försöka göra mer av i framtiden.

Simon Holmqvist berörde också ämnet revolution i sin artikel ”Men hur befriar vi Norden då?”

Marcus Hansson levererade en mycket bra granskning som visade hur Mediekompaniet, som beklagar sig över bristande ”etnisk mångfald” i medier, själva är ett väldigt pur-ariskt företag och inte gärna svarar på frågor om varför de är sådana äckliga hycklare. Månadens höjdpunkt från Hansson är dock artikelserien om Council on Foreign Relations (CFR), som i skrivande stund fortfarande har två delar kvar som ska publiceras. Det är starkt rekommenderad läsning för den som vill förstå en viktig kraft bakom amerikansk politik och i förlängningen hela den vidriga världsordning som sprids till resten av världen.

Vi släppte också ett avsnitt av Bellum förra månaden:

Liv och död

Tidigare nämnde Ted Kaczynski avled i amerikansk fångenskap i juni. Vi har redan pratat lite om honom i Radio Nordfront men kommer säkert få anledning att återkomma till hans idéer längre fram också.

En annan person som avled förra månaden var Silvio Berlusconi, som inte fört så mycket väsen av sig de senaste åren men tidigare var lite som en italiensk version av Donald Trump.

Förbrytaren Henry Kissinger firade å sin sida 100 år och verkar likt vissa stamfränder leva oförtjänt långa liv. Den lille USA-hunden Carl Bildt fick vanäran att uppvakta Kissinger på dennes födelsedag.

Musik

Mycket musik uppmärksammades på Nordfront i juni.

Daniel Olofsson recenserade skivor från Air Raid och Queens of the Stone Age. Simon Holmqvist recenserade i sin tur senaste skivan från Black Magic SS.

Nordfront hade också äran att premiärspela, inte bara en låt utan två låtar i juni. Den ena låten var Ehlders låt ”Helad Måne” som var en reaktion på det mångkulturella nidningsdådet i Skellefteå förra året. Den andra låten var ”Hyperborea” från Nordic Storms senaste skiva. Nordic Storm kommer förövrigt ha en spelning den 15 juli i Värmland för de som vill höra bandet live.

Ryssland

Ett ämne som är så återkommande på Nordfront att till och med Mer än ord-gänget uppfattat det är Ryssland. I juni inleddes Ukrainas våroffensiv mot Ryssland, vilken åtminstone inledningsvis var utan större framgångar. Däremot lyckades ukrainska eller pro-ukrainska element att slå emot Ryssland på ryskt territorium.

Det har också skett intressanta utspel från ryskt håll. Den ryske utrikesministern Sergei Lavrov uttalade att ”Ryssland leder ett globalt uppror mot Washington”. Sergej Karagano, en rysk professor som vid närmare granskning visade sig vara jude, föreslog sedan att Ryssland skulle kärnvapenbomba europeiska nyckelstäder i förebyggande syfte (för att undvika att väst eskalerar kriget till ett världskrig). Även Simon Holmqvist skrev om hur kriget skulle kunna spåra ur i ett världskrig.

Slutligen fick Ryssland problem med Wagnergruppens ägare, juden Jevgenij Prigozjin. Denne gjorde sin egen ”marsch mot Rom”, men tog sikte på Moskva efter att ha gnällt och ljugit ihop konstiga förevändningar för detta statskuppsförsök. Allt handgnuggande från skadeglada västerlänningar dog dock snabbt ut då Prigozjin till slut insåg att bästa utvägen för honom var att gå i landsflykt i Vitryssland.

Nato

En väldigt stor mängd artiklar i juni handlade på olika sätt om Nato:

Kulturmarxism

Olika former av kulturmarxism uppmärksammades också som vanligt:

Anti-kommunism

Förtalsombudsmannen vann ett ärende mot Pizza-Martin, men förlorade mot den större och fulare fisken Mathias Wåg. Wågs hemliga gömställe i Dalarna avslöjades dock av Avmaskerat och förtalsombudsmannen friades själv i sin egen förtalsrättegång.

Kajsa Ekis Ekman lyckades dock orsaka vänstern större ekonomisk skada än Förtalsombudsmannen hittills har gjort. Detta då syndikalisternas propagandaorgan Arbetaren dömdes att betala över 600 000 kr till henne på grund av att hon avskedats på ett felaktigt sätt.

En av få SD-politiker som gjorde något bra förra månaden var Martin Kinnunen, som pressade ETC över det faktum att de helt uppenbart samarbetat med AFA kring en nyhet om en SD-politiker.

Nationalism

Bland nyheter som mer specifikt berör nationella kunde vi rapportera att svenska staten skamlöst åtalar Vera Oredsson för hets mot folkgrupp. Att hon redan har åtalats två gånger och friats för samma typ av brott hindrar inte åklagarmyndigheten från att göra ett tredje försök.

Alternativ för Sveriges kris fortsätter och nu meddelade fem av personerna som tidigare i år hoppade av partistyrelsen att de fullt ut lämnar partiet. Avhoppet förklarades av Jeff Ahl och Andreas Feymark när de gästade Lögnarnas tempel.

I Tyskland vann Alternativ för Tysklands kandidat posten som lantråd i Sonneberg, vilket var ett historiskt genombrott för partiet på det regionpolitiska planet. Även om AfD inte är ett rent nationellt parti är de likt SD i Sverige ett alternativ som stöds av invandringskritiska och systemkritiska väljare.

SVT släppte en dokumentär om fenomenet ”SD-bögar”. Den tidigare SD-politikern Max Fagerstedt recenserade dokumentären och hjälpte oss att såga den i Radio Nordfront.

SD gick också i juni ut med att de kommer sälja Riks och Samtiden. Sedan Rebecka Fallenkvist sparkades från Riks har tittarsiffrorna tydligen rasat. Fallenkvist sparkades på grund av att hon skämtade om den mytologiska förintelsejudinnan Anne Frank, vilket Sionistdemokraterna inte kunde tolerera. Jag vet inte om det ligger i korten, men det hade varit en positiv utveckling ifall Riks blir en partipolitiskt oberoende kanal och tar tillbaka Fallenkvist för att locka tillbaka sina tittare.

På tal om alternativmedia stämplade Totalförsvarets forskningsinstitut svensk alternativmedia som ett antidemokratiskt hot mot det ”liberaldemokratiska statsskicket” i en ny ”rapport”. Det är egentligen inte konstigt att statligt avlönade forskare utgår från att kritik mot statsmakten är farligt och förkastligt; medborgare borde dock inte lyssna på statens propagandister och alternativmedier borde fråga sig om det kanske inte är sant att vi faktiskt borde sträva efter en revolution som krossar den nuvarande statsapparaten och ersätter den med något bättre?

Slutligen får det väl ändå som en parentes här nämnas att Jackie Arklöv till sist fick sitt straff tidsbestämt. 2026 kan han bli en fri man, om inte den ”blåbruna” regeringens mer oförlåtande kriminalpolitik lyckas sätta några käppar i hjulen för det.

Rekommenderad läsning