NORDFRONT Martin Saxlind summerar Nordfronts verksamhet i maj 2024.

Månaden som gått

I Månaden som gått summerar chefredaktören Nordfronts arbete den gångna månaden och resonerar kring hemsidans utveckling.

Förra månaden publicerade Nordfront 190 artiklar, i snitt blir det 6,1 per dag.

Förutom vanliga nyheter skrev vår nyhetsredaktör, Simon Holmqvist, en artikel som kommenterade Rysslands övningar med taktiska kärnvapen.

Marcus Hansson skrev en trevlig kulturartikel om troll och en artikel om hur eliten i USA är mer positivt inställda till valfusk. Hansson släppte även de fyra sista delarna i sin artikelserie om Malcolm X som påbörjades i april:

Daniel Olofsson skrev med anledning av samtidens krigshets en artikel om det sena 1960-talets fredsrörelse och musik.

Nordfront-medarbetaren Max Rosenfors skrev ingen artikel, men hans twittrande föranledde att Christopher Langan – en man som enligt IQ-mätningar kan vara världens smartaste man – besvarade frågor om judisk makt och censur på ett nyanserat och insiktsfullt sätt.

Radio Nordfront gästades i maj av Jonas De Geer och Björn Björkqvist. Här kan nämnas att De Geers podd Motströms nylanserats och trappat upp utgivningstakten. Även Björkqvist har börjat podda via sin Substack.

Den stora alternativmedie-tidningen Nyheter Idag meddelade redan i april att deras verksamhet skulle ”förändras”. I maj började det se ut som att förändringen kanske helt enkelt bara är att tidningen upphör då inga artiklar längre publiceras på sidan? Förra året lade även Morgonposten ned, som var en libertariansk alternativmedietidning med liknande inriktning som Nyheter Idag.

Även många extremvänstertidningar och invandringskritiska tidningar ligger nu pyrt till då de förlorat presstödet och i vissa fall inte får några bidrag alls eller bara ett övergångsstöd som under några års tid ska ge dem möjlighet att ställa om verksamheten så att den fungerar utan statliga pengar.

Tidöregeringen utreder även framtiden för public service. Bland annat vill högerregeringen att SVT ska upphöra med textbaserad nyhetsrapportering, vilket Nordfront-skribenten Karl Johansson kritiserade i en artikel. Politiskt är det förmodligen bra om de befintliga och kraftigt vänstervridna public service-medierna slaktas och nollställs lite, men principiellt håller jag med om att det i ett sunt samhälle ska finnas offentligt finansierade medier som drivs för allmänhetens bästa och inte bara privata medier som existerar för att generera profit åt sina ägare.

Motståndsrörelsen

1 maj demonstrerade Nordiska motståndsrörelsen mot sosseriet på flera orter runtom i landet. Visst tumult uppstod då sossar inte kunde bete sig och då media rapporterade lögnaktigt om vad som inträffade fick organisationen anmäla P4 Jönköping till Granskningsnämnden.

Det var också under 1 maj som Motståndsrörelsen lanserade sin anti-EU-kampanj med anledning av den pågående valrörelsen där politiska gödbukar tävlar om att bli invalda i Europaparlamentet. Med anledning av denna kampanj återpublicerade Nordfront också en artikel från kampanjhemsidan FrittNorden.nu.

Trots att Motståndsrörelsen uppmanar till bojkott mot EU-valet uppgav 51% av Nordfronts läsare att de ska rösta i det, vilket är lite under genomsnittet i senaste valet men högre än det historiska snittet för svenskarnas valdeltagande i Europaparlamentsval.

Nationalism

Vi hade flera nyheter som på olika sätt relaterar till nationalism.

Till exempel uppmärksammade vi att Gyllene grynings ledare Nikolaos Michaloliakos blev villkorligt frigiven, efter att ha varit fängslad och i husarrest till och från sedan 2013 på grund av politisk förföljelse. (För några dagar sedan blev han dock tydligen fängslad igen eftersom rättsväsendet kom på att han inte gjort politisk avbön och därför inte bör få vara en fri man.)

Vi skrev även om Korrozia Metalla, ett band som bland annat spelar Skrewdriver-låtar och nu har fängslats för att de misstänks ha visat upp nazistsymboler under en spelning i Ryssland.

På tal om musik uppmärksammade vi hur tyska staten slår ner på glada tyskar som sjunger om att deportera invandrare.

En svensk fackpamp som var på väg att bli ordförande för LO tvingades att självmant dra sig ur valet när andra fått nys om att han varit ”patriot” och umgåtts med skinnskallar i grundskolan.

Mer ståndaktig var dock en man som sålde Tredje riket-föremål på en marknad i Sundsvall. Istället för att pudla var hans svar till media att han hade skämts mer om han hade sålt kommunistgrejer, samtidigt som han rättade journalisterna och sa att produkterna han sålde inte var ”nazistprylar” utan ”nationalsocialistiska saker” som dessutom är väldigt populära.

Inte direkt kopplat till nationalism men ändå en positiv samhällstrend är att Pedo Hunting-nätverket spridits till Norge.

Vänsterextremism

Som vanligt bevakade Nordfront nyheter kopplade till vänsterextremism. Bland annat skrev vi om att en rödinglokal i Stockholm brann upp. Aftonbladet skrev ett snyftreportage utan att nämna kvinnans kopplingar till AFA-ledaren Mathias Wåg och påstod att polisen utreder ”högerextrema motiv” – trots att polisen officiellt inte har uttalat sig om något misstänkt motiv till händelsen.

Nordfront skrev också om indianen Mauricio Ivan Ramirez Villaseca (741027-9231), som själv påstår att han är jude, och nu har dömts till sex månaders fängelse för vapen- och knarkbrott. Vidare hade vi Sofie Selmqvist som duckade sin egen rättegång och fick betala 4000 kr i vite för det.

EU-valet

Med anledning av EU valet har vi främst haft nyheter kopplade till SD i Sverige och olika händelser i Tyskland som stuckit ut ur mängden.

SD-nyheter:

Nyheter från Tyskland:

Israel

En stor andel av artiklarna på Nordfront i maj handlade om Israels fortsatta moraliska kollaps:

Nato, Ryssland och krigshets

Många nyheter berörde också Nato och den krigshetsande stämningen som råder i världen. I Slovakien sköts landets president (men överlevde). Han hade utmärkt sig genom att inte vilja skicka vapen till Ukraina. I Iran dog presidenten och utrikesministern i en mystisk helikopterolycka, båda starka motståndare till sioniststaten.

I USA blev Donald Trump dömd och riskerar fängelse samtidigt som Joe Biden tappat stöd bland landets araber, på grund av USA:s svaga reaktioner på Israels folkmordsattack mot Gaza.

Några andra nyheter på detta tema som sticker ut:

Kulturmarxism

Många nyheter på Nordfront berörde kulturmarxismen och dess många baksidor:

Rekommenderad läsning